vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Ook Werkendam in de greep van vogelgriep

23 november 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De vogelgripe waart rond, onder meer in Nederland. En nu ook in Werkendam met de vondst van dode wilde watervogels. Bij deze dieren werd het vogelgriepvirus vastgesteld.

Die informatie komt uit een brief van staatssecretaris Martijn van Dam die hij stuurde aan de Tweede Kamer. Om hoeveel vogels het gaat en wanneer en waar deze gevonden zijn, is niet bekend.,

Volgens het Ministerie van Economische zaken gaat het wel om 'meerdere dode vogels' en is bij zeker een van die dieren het besmettelijke virus HPAI H5N8 geconstateerd. Werkendam staat nu dus ook in het rijtje van zes plaatsen waar de besmettelijke ziekte is aangetroffen.

Hobbyboeren
Vogelaar Albert de Jong toonde op Twitter een kaartje (onderstaand) met de gebieden waar vogelgriep tot nu toe is aangetroffen. De Biesbosch staat nu dus ook op letterlijk de kaart.

De gemeente Werkendam gaf eerder deze week al richtlijnen uit voor hobbyboeren. Ook zij moeten zich aan bepaalde regels houden.

Elders in de nabije regio lopen eveneens onderzoeken naar gevonden dode vogels. De uitslagen daarvan laten nog op zich wachten.

Zie ook:

Lees meer over:

biesbosch vogelgriep
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.