donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Vraag naar kavels regiobedrijventerreinen Heusden en Altena groeit

21 november 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Sinterklaas net in het land en het CBS strooit met mooie cijfers. Het gaat goed: steeds meer vacatures - ook echt nieuwe banen - en groeiende bedrijfsinvesteringen. De positieve ontwikkelingen pakken goed uit voor het bedrijventerrein Kop van Brabant, bevestigt Luit Hoogenberg, directeur van projectbureau Bedrijventerreinen Land van Heusden en Altena. “We verkopen steeds meer kavels.” Hij stelt dat de regionale kernwaarden en de uitstekende faciliteiten van Kop van Brabant - en het naastgelegen bedrijvenpark Bruine Kilhaven V - de aantrekkelijkheid versterken.

Serieuze interesse
De regio van Bedrijventerreinen Land van Heusden en Altena is interessant voor kleinere en grotere bedrijven. Waar Bruine Kilhaven V kavels kent tot maximaal 5000m2, biedt Kop van Brabant juist opties vanaf 5000 m2. “De kleine kavels op Bruine Kilhaven V (circa 1.000 m2) zijn bijna uitverkocht. Strongboo en AGO gaan binnenkort bouwen. Er zijn nog enkele kavels vrij tussen 2.000 en 4.000 m2.” En het gaat snel, zegt Hoogenberg.
Voor Kop van Brabant, dat later is opgestart, ziet het er ook goed uit. Luit Hoogenberg heeft  reden om content te zijn, want ook hier zijn concrete reserveringen. De interesse komt niet alleen van bedrijven uit de regio van het Land van Heusden en Altena maar ook uit het Noorden. “Met de voorgenomen vestiging van bedrijven als Bresc (ruim 15.000 m2) en FF Chemicals (8.600 m2) gaan we richting 2,5 hectare! FF Chemicals heeft een optie voor nog eens 5.000 m2.”

Voor directeur Joop van Ooijen van FF Chemicals - producent van voedingsadditieven - kan het niet snel genoeg gaan: “Wat mij betreft gaat morgen de eerste paal de grond in. Maar het kost natuurlijk tijd, onder andere het vergunningentraject.” De roots van het (familie)bedrijf liggen in Giessenburg,  op de huidige locatie in Zevenbergschenhoek is geen ruimte voor verdere groei. “We moeten uitwijken. Het liefst zo dicht mogelijk bij Giessenburg, in die omgeving wonen nog de meeste medewerkers. Kop van Brabant is een goede locatie voor ons, ook met het oog op de files, en de logistiek.” Een ander argument is dat het bedrijf behoort tot milieuklasse 5.2, en dan kun je niet overal terecht. “Klopt,” bevestigt Luit Hoogenberg, “maar ook voor die categorie biedt Kop van Brabant goede mogelijkheden.”

Bresc
Ook voor Bresc, koelverse knoflook- en kruidenspecialist voor de professionele gastronomische markt, is Kop van Brabant een logische keuze. Managing director Arjan Hak vertelt waarom. “We werken nu vanuit drie vestigingen in Sleeuwijk en Giessen. We willen onze activiteiten bundelen op één locatie, ook hier in het land van Heusden en Altena. Voor de nieuwbouw hebben we dan minstens 5000 m2 nodig, Kop van Brabant biedt die ruimte.”

Containerterminal 
Ook van buiten de regio groeit de belangstelling, vertelt Hoogenberg: “We zijn concreet in gesprek met 17 bedrijven, 5 daarvan komen van de buiten de regio.” Dat heeft volgens hem ook te maken met de nabijheid van Containerterminal Gorinchem. “Het draagt zeker bij aan de aantrekkingskracht van onze bedrijventerreinen. De contacten met de mensen van de containerterminal zijn vruchtbaar. We hebben concrete afspraken voor samenwerking als het gaat om bedrijven die zich hier willen vestigen, en ook behoefte hebben aan logistieke mogelijkheden over water.” Het kan bedrijven over de streep trekken.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.