vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Sint komt naar Woudrichem met pakjes en gezelligheid

19 november 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Onder grote belangstelling kwam Sinterklaas vandaag, 19 november, rond 16:00 uur aan in de historische haven van Woudrichem. Behendig meerden de stuurpiet en de navigatiepiet de pakjesboot uit Spanje aan met de kop naar de wandelbrug, in de historische haven. Op de Spaanse boot klonken de gezellige tonen van Hofkapel Nooitgedagt. Ook dit jaar vergezelde de kleine DD-13 de Sint en zijn zwarte Pieten weer. Ook duikpieten in rubber bootjes maakten deel uit van het leuke en kleurrijke schouwspel.

Burgemeester Arie Noordegraaf verwelkomde de Goedheilig man en samen met de muziek ging het voltallige gezelschap naar de Werfschuur. Maar niet voordat de nodige handjes waren geschud. De kids vonden het maar wat geweldig. De Pieten deelden pepernoten uit en direct al voorzien van de nodige kindertekeningen ging het richting Sinthuis.

Sinthuis
Sinterklaas logeert dit jaar in de werfschuur, waar speciaal voor hem een heus Sinthuis is ingericht. Alle kinderen mochten daar een kijkje nemen en Sinterklaas een hand geven, op schoot zitten en een mooie foto (laten) nemen. Hypermodern en hip bleek de Sint met de organisatie van de mannequin challenge. 

Rond 20.00 uur moest al het kinderbezoek verdwenen zijn, want als de klokke acht slaat, wordt het bedtijd voor de oude, maar energieke Sint.

Pepernotenfabriek - UPDATE -
Sint maakt zich inmiddels klaar voor de volgende activiteiten, woensdagmiddag 23 november van half 3 - 5 uur De Pepernotenfabriek bij Kinderopvang BuitenGewoon, waar Sint rond 16 uur nog een bezoekje komt doen.

Zaterdag 26 november is het pietensportfeest in het Rondeel van 10-12 uur

Lian Ooms maakte voor Woudrichem.net de foto.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.