dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

CDA Aalburg wil cameratoezicht op Kromme Nol

18 november 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - Bij de Aalburgse begrotingsbehandeling afgelopen dinsdag (15-11) voor het jaar 2017 vroeg de CDA-fractie nogmaals aandacht voor de veiligheid bij het busstation op de Kromme Nol. De partij ontvangt, naar eigen zeggen, met enige regelmaat 'alarmerende signalen over fietsendiefstal, vernielingen en het dealen van drugs'. De partij diende dan ook een motie in.

CDA Aalburg onderbouwt zijn stellingname: 'Dagelijks maken vele scholieren en ouderen gebruik van het openbaar vervoer. De overstapplaats bij de Kromme Nol fungeert hierbij als centrale overstapplaats. Het is dan extreem vervelend als je aan het eind van de dag terug komt van school en je fiets staat niet meer (heel) in de fietsenstalling.'

Motie
Al meerdere malen vroeg het CDA via raadsvragen aandacht voor de veiligheid op deze centrale locatie. Tot op heden heeft dat ondanks de positieve inzet van burgemeester Naterop niet geleid tot concrete actie. Dat was reden voor het CDA om bij de begroting een motie in te dienen waarin het college wordt gevraagd om een voorstel uit te werken om cameratoezicht te realiseren aan de Kromme Nol.

Het voorstel werd door een grote meerderheid van de raad gesteund. Voor juni 2017 moet er een voorstel liggen en kan er hopelijk snel aan de slag gegaan worden. Bij het maken van dit voorstel worden gelijk andere locaties geinventariseerd waar sprake is van onveilige situatie.

Reactie
CDA Aalburg roept op tot reactie: 'Mocht u de komende tijd voorbeelden en/of ervaringen hebben met de veiligheid aan de Kromme Nol laat het ons dan weten. We zijn bereikbaar via a.bouman@aalburg.nl.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.