vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Toekomstvisie AWW gepresenteerd

17 november 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - WERKENDAM - WOUDRICHEM: Op 17 november presenteerde de werkgroep Visie AWW het concept “Toekomstvisie AWW” voor de nieuwe gemeente per 1-1-2017. De toekomstvisie dient als kompas voor de inrichting van de nieuwe gemeente: "Wat voor gemeente willen we zijn?"

Het stuk is bedoeld, zo laat de werkgroep weten, om richting te geven aan het fusieproces van de gemeenten. 'We denken dat hij sterk genoeg is om ook daarna als ons kompas te kunnen dienen, maar we willen vooral dat het een levend en dynamisch verhaal is. De wereld verandert snel, we zullen nieuwe inzichten krijgen, meer en meer inwoners zullen hopelijk meedoen met de visie en de projecten.'

De drie gemeenteraden stellen het uiteindelijke visiedocument vast in het kader van het fusieproces. 'Eind 2018 kijken we met elkaar welke nieuwe inzichten we hebben gekregen, en wat we geleerd hebben uit de experimenten en passen dan zo nodig onze visie op onderdelen aan.' Het verhaal van deze visie is dus niet af. Het is een dynamisch stuk dat voortdurend opnieuw wordt ingekleurd, niet alleen in nieuw beleid en besluitvorming van de gemeente, maar vooral ook in de initiatieven van burgers, verenigingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Visiegroepen
Deze conceptvisie is tot stand gekomen met de input van de visiegroepen. Zaterdag 1 oktober jongstleden presenteerden de verschillende visiegroepen hun blik op de nieuwe gemeente. Ruim 200 betrokken dorps- en stadsgenoten hebben samen nagedacht over de nieuwe gemeente.

Met presentaties, filmpjes, flyers en vooral voor enthousiasme namen zij bezoekrs en vooral elkaar mee in hun visie op de toekomst. Ook het verenigingsleven uit de regio was vertegenwoordigd. Een aantal muzikale optredens zorgde voor een geweldige sfeer. Veel inwoners kwamen een kijkje nemen en brachten een stem uit op de visie die hen persoonlijk het meest aansprak.

Lees ook: Dag van de Toekomst blikt onder grote belangstelling positief vooruit...

Lees ook: Werken en bouwen aan 1 Altena ambitieus van start

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.