vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Botsing op Merwede tussen Veerpont Riveer en binnenvaartschip

17 november 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Tussen Werkendam en Hardinxveld kwamen donderdagvond op de Boven Merwede een veertaxi in aanvaring met een binnenvaartschip. Hierbij raakten vier personen gewond, waarvan er twee naar het ziekenhuis zijn gegaan voor nader onderzoek. De aanvaring wordt door de politie onderzocht. De oorzaak is vooralsnog onduidelijk.

Het binnenvaartschip, dat betrokken was bij de aanvaring op de Merwede, is op aanwijzing van Rijkswaterstaat doorgevaren 'naar een veilige haven'. Aldus de wijkagenten van Werkendam.

De botsing tussen de twee vaartuigen vond rond 18.30 uur plaats. Het binnenvaartschip vervolgde na overleg zijn koers, de veerpont van Riveer ging naar zijn Werkendamse steiger. Daar zijn de gewonden, waaronder de pontschipper en twee passagiers, behandeld door ambulancepersoneel. 

Dienstregeling

De veertaxi, die schade heeft aan de kop net boven de waterlijn, gaat voor reparatie naar Hardinxveld-Giessendam en is daarom voorlopig uit de vaart. Dat heeft consequenties voor de dienstregeling. Riveer lat weten: 'Vanaf vrijdag 18 november wordt het traject Gorinchem-Sleeuwijk en Werkendam-Hardinxveld gevaren volgens de calamiteitendienstregeling. Nadere info volgt vrijdag.'

Gewonden

De veertaxi is donderdagavond na de aanvaring naar Werkendam gevaren. Daar zijn de gewonden behandeld door ambulancepersoneel, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. Zeker twee personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Eerder dit jaar kwam het ook al tot een botsing op de Boven-Merwede. Toen was er een dat bij Gorinchem tussen een binnenvaartschip en een plezierjacht. De opvarenden van het jacht werden toen opgepikt door een ander vaartuig.

Lees meer over:

Politie Riveer veertaxi
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.