maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Er wordt al volop gestemd voor de nieuwe gemeentenaam

13 november 2016 (door AalburgNet)

REGIO: Alle Streekgenoten vanaf 16 jaar  hebben inmiddels een stemkaart in de brevenbus gehad. Sinds zaterdag (12-11) kan er ook al digitaal gestemd worden. Zelfs op zondag. Of iedereen dáár blij mee is, laat zich raden. Wel helder is dat honderden mensen hun stem dit weekedn al hebben uitgebracht.

Er kan gestemd worden op 4 namen: Op dinsdag 8 november 2016 kozen de drie gemeenteraden van Aalburg, Werkendam en Woudrichem deze uit de vijf namen die de naamgevingscommissie had voorgedragen als mogelijke naam voor de nieuwe gemeente na de fusie op 1 januari 2019.

Dit zijn:

  • Almerwaard
  • Altena
  • Altena Biesbosch
  • Maas en Merwe

Vervolg

Alle inwoners van 16 jaar en ouder kunnen tussen 12 en 22 november hun stem uitbrengen op een van de 4 bovenstaande namen. Men krijgt een stemkaart thuisgestuurd, waarmee men digitaal kan stemmen. Het is ook mogelijk de stemkaart in een stembus te deponeren bij de verzorgingstehuizen, die vermeld staan op de stemkaart.

Op 24 november wordt de uitslag bekendgemaakt. De drie gemeenteraden nemen op 12 december, aan de hand van de uitslag van de verkiezingen, een besluit over de naam. 

Altena

In een minipeling op Aalburg.net, Werkendam.net én Woudrichem.net koos eerder 80% van de mensen die reageerden voor de naam Altena. Deze lijkt daarom veruit favoriet. Reacties die inmiddels op de social media verschijnen bevestigen die indruk.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.