dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Grote drukte bij aankomst Sint in Sleeuwijk

12 november 2016 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - 'Zie ginds komt de stoomboot...' Het was op de kade bij de Sleeuwijkse haven een drukte van belang. Uiteraard kinderen, maar ook veel ouders, opa's en oma's waren afgekomen op de aankomst van Neerlands grootste kindervriend: Sint Nicolaas en zijn Zwarte Pieten. De Goedheilig man was rechtstreeks uit Maassluis doorgereisd naar Sleeuwijk samen met zijn Pieten van 'A tot en met L.' 'Met een kleiner, maar sneller scheepje', legde hij bij aankomst uit.

Op de kade was het wethouder John Bakker die de Sint hartelijk en officieel verwelkomde. Even daarvoor was de horde doldwaze Pieten al van boord gevlogen, blij als ze waren weer vaste grond onder hun voeten te hebben. Het handenschudden kon beginnen, inclusief de high fives, de boksen en de daps, de nieuwste rage onder de kids. Opvallend veel kinderen warengetooid met pietenmutsen, mijters en gezichten met vegen of zelfs gewoon standaard zwart.

Een aantal Pieten zong, onderweg naar winkelcentrum de Nieuwe Es, zo vals als een kraai. Een van de kinderen, Fientje, wist, lopend naast de Volkswagen Cabrio de de Sint reed, te melden dat het kwam doordat de Pieten valse noten hadden gegeten. Veel kinderen uit Sleeuwijk hadde thuis zuivere noten gebakken. 'Die moeten de Pietjes eten, vijf stuks', wist Fientje beslist.

Zuivere noten

Ook voor het podium, op het winkelcentrum, was het een drukte van belang. Opnieuw veel kinderen, ouders en grootouders. Het verzwegen euvel van de valszingende Pieten werd snel beslecht. De kids leverden hun zuivere noten in en alles kwam goed. Fientje had dus gelijk! Na het zingen van het 'Lang zal hij leven', vertrok de Sint weer. De beste baas had nog veel te doen die dag samen met zijn doldwaze Pieten. 

De Goedheilig man wurmde zich met zijn Pieterbazen door de menigte en rondde zijn Sleeuwijkse toernee af met een flitsbezoek aan de winkel van Een Tikkie Anders. Daar werd gezonden uit volle borst. De gasten en de medewerkers bleken blij verrast, zo lieten ze weten.

De aankomst van de Sint was een coproductie van Winkelcentrum de Nieuwe Es, theatergroep Yrros! ruimhartig en gesteund door een aantal vrijwilligers.

Lees meer over:

Sint Nieuwe Es winkelcentrum
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.