vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Starters en ZP'ers hebben behoefte aan ruimte en duidelijkheid

10 november 2016 (door WerkendamNet)

REGIO ALTENA: Ruim 60 ondernemers namen deel aan een onderzoek naar de behoeften van startende ondernemers en ZP’ers in het Land van Heusden en Altena. Doel van dit onderzoek was om te achterhalen hoe de overheid en het bedrijfsleven starters en ZP’ers in de regio beter kunnen faciliteren.

Belangrijkste conclusies uit het onderzoek zijn:
• Voor veel starters en ZP’ers is de toegevoegde waarde van een ondernemersvereniging onduidelijk.
• Starters en ZP’ers hebben behoefte aan flexibele bedrijfsruimtes.
• Er is behoefte aan coachingsprogramma’s over communicatie, commercie en ondernemerschap.
• Er is behoefte aan informatie vanuit de gemeente over wet- en regelgeving en subsidies, aangeboden op een centrale plaats.
• Veel starters en ZP’ers weten niet voor welke zaken/onderwerpen ze bij de gemeente kunnen aankloppen.

Wethouder Matthijs van Oosten, verantwoordelijke voor Economisch zaken in de gemeente Werkendam: “Het is jammer dat starters en ZP’ers niet goed weten welke ondersteuning wij als gemeentes hen kunnen bieden. Die handschoen pakken we dan ook op. We werken aan een betere informatievoorziening aan startende ondernemers.”

Ondernemershuis 
De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem, BKA en Netwerkplatform Ondernemend Altena™, voerden het onderzoek uit. In navolging op de enquête onderzoekt Ondernemend Altena™ de mogelijkheden rondom coachingsprogramma’s.
BKA en de hieruit voortgekomen stuurgroep Altena Onderneemt 2020 verkent de mogelijkheden voor een centraal servicepunt voor ondernemers, waaronder starters en ZZP’ers. Samen met de gemeentelijke informatie vormen deze initiatieven bouwstenen voor de ideeën en plannen voor het toekomstige ‘ondernemershuis Altena’.

De samenvatting van de uitkomsten kunt u HIER downloaden...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.