zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Oorzaak onwel worden werkers Merwedebrug niet helder

2 november 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Vanaf maandag (1-11) wordt er weer gewerkt aan het aanbrengen van steigers bij de Merwedebrug. Afgelopen  weekend werden hiervoor aanvullende monitoringsmaatregelen ingericht.

Vijf personen die op de Merwedebrug aan het werk waren, kregen eerder een verdoofd gevoel in tong en last van de keel gekregen. De personen zijn onderzocht en gingen ongedeerd naar huis. In overleg met de Inspectie SZW werd het werk stilgelegd.

Onderzoek naar de herkomst van de klachten van de steigerbouwers bracht geen oorzaak aan het licht. De komende tijd worden daarom nog extra metingen gedaan naar de uitstoot van uitlaatgassen.

Inspecties
Uit inspecties (onder anddere luchtmonsters) voorafgaand aan de werkzaamheden is vastgesteld dat de verf die gebruikt is bij de conservering van de kokers van de brug onder andere chroom 6 bevat. De steigerbouwers hebben niet aan de verflagen gewerkt. Bij de werkzaamheden waarbij wel aan de verflaag moet worden gewerkt, worden voorzorgsmaatregelen genomen zoals het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Alleen bij extreme concentraties (meer dan 60 keer de normale blootstelling) kunnen acute klachten ontstaan zoals neusirritaties, ademhalingsproblemen, astma en hoest.

Na het weekend wordt bezien of er consequenties zijn voor de planning van de werkzaamheden.

Lees meer over:

rijkswaterstaat Merwedebrug a27
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.