zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Nieuwe gemeentenaam: Altena is het en Altena moet het worden...

31 oktober 2016 (door AalburgNet)

ALTENA: Het rode potlood heeft gesproken. De resultaten van de minipeiling van AltenaSteden.net over de nieuwe gemeentenaam leverde een zéér duidelijke voorkeur op. 80% van de mensen die reageerden, kiest Altena. De verschillen met de andere vier namen zijn groot. De inwoners van Aalburg, Werkendam en Woudrichem zijn duidelijk: Altena is het en Altena moet het worden... Almerwaard scoort het laagst.

De onderlinge voorkeuren tussen de namen bleef gelijk in vergelijking met de gepubliceerde tussenresultaten van afgelopen donderdag (28-10). Aalburgers, Werkendammers en Woerkummers konden hun voorkeur uitbrengen op respectievelijk Aalburg.net, Werkendam.net of Woudrichem.net. Door deze manier onstond een inkijkje in hoe de inwoners van de drie gemeenten denken. De peiling stond vijf dagen online en er reageerden 200 mensen.

De definitieve eindstand van de peiling werd als onderstaand.

Eindstand peiling naar nieuwe gemeentenaam
Gemeentenaam Aalburg %      Werkendam % Woudrichem %
Almerwaard 3.8 2.5 1.8
Altena 75.9 77.8 85.5
Altena Biesbosch 3.8 11.1 3.6
Biesbosch 1.8 7.4 1.8
Maas en Merwe 14.7 1.2 7.3

De regio koos in volgorde van voorkeur...

  • 1. Altena
  • 2. Maas en Merwe
  • 3. Altena Biesbosch
  • 4. Biesbosch
  • 5. Almerwaard

Stemmen
Dit is slechts een peiling. De officiële stemming moet nog komen. Inwoners van Aalburg, Werkendam of Woudrichem die op 22 november 2016 16 jaar of ouder zijn, krijgen op 12 november 2016 een stemkaart thuisgestuurd, waarmee men een stem kan uitbrengen op een van de voorgestelde namen. Stemmen kan tot en met 22 november.

Op 12 december 2016 nemen de gemeenteraden, aan de hand van de uitslag van de verkiezing, een besluit over de naam.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.