dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Fratsen van Dokter Tinus binnenkort ook in boekvorm

31 oktober 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - SBS6 heeft laten weten dat de avonturen van Dokter Tinus binnenkort ook in de boekwinkel liggen. Martinus Elsenbosch op papier, wie had dat verwacht toen de serie vijf seizoen geleden begon.  

Het boek, een roman, gaat tien euro kosten en verschijnt vanaf 18 november in de schappen. Aldus SBS6. Thom Hoffman, alias Dokter Tinus, lanceert het boek die dag bij de opening van het Margriet Winter Festival in de Utrechtse Jaarbeurs.

De actuer laat weten: 'Het is een makkelijk leesbare, humoristische roman. Alle karakters komen ruim aan bod', zegt Hoffman. 'In deze bewerking kan je de gedachtenkronkels van de hoofdpersonen goed volgen en is de bijzondere Britse humor en de romantiek heel goed bewaard gebleven.' In het boek staan de verhalen van de eerste serie. Hoffman gaat verder: “Bovendien bevat het boek leuke nieuwe inkijkjes vergeleken met de serie. Maar het is ook heel prettig leesbaar als je nog nooit iets van Dokter Tinus gezien hebt. Ik verwacht dat we er veel mensen een plezier mee doen.”

SBS 6, uitgeverij Zomer & Keuning en producent FourOneMedia B.V. tekenen voor de uitgave die ook online te bestellen is via SBS6.nl. 

Engeland
Om het geheugen op te frissen... De briljante vaatchirurg Martinus Elsenbosch geeft zijn functie op vanwege een bloedfobie. Hij wijkt uit naar een het dorp Wourkem om zich te vestigen als plattelandsdokter. Doc Martin is het origineel van Dokter Tinus, een Engelse serie die zich afspeelt in een kustplaatsje in Zuid-Engeland.

Zesde seizoen
In Nederland is Tinus onverminderd populair. Al vijf seizoenen lang trekt de nukkige dorpsdokter gemiddeld 1 miljoen mensen naar de buis. Nog niet helder is of er een zesde seizoen komt. Onduidelijk is of alle acteurs weer meedoen, één van de hoofdrolspelers zou afhaken aldus de geruchten, en het is de vraag of de serie in Woudrichem blijft. Over deze zaken zijn nog geen officiële mededelingen gedaan.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.