dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Kampvuuravond Woudrichem is méér dan enkel fikkie stoken

29 oktober 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Boven het Gat, vlakbij het Janus Baks Bastion. Dáár gebeurde het vrijdagavond (28-10) allemaal. Bouwen aan vriendschappen bij een kampvuur met gezelligheid, gitaren en goede gesprekken. Dat vooral waren de ingrediënten van de tweede kampvuuravond bij de Dokter Tinus-keet. 25 mannen uit de omgeving van Woerkum ontmoetten elkaar voor een avondje 'fikkie stoken en meer'. Bij een prima temperatuur en droog weer werden het geslaagde uren.

Daar bij het lokale voetveer naar Slot Loevestein hanteerde Kampvuuravond Woudrichem ook nu weer het motto: "Geef de man een vuurtje en wat te drinken en hij weet wat de bedoeling is!' Broodje, biertje sateetje, een sapje en een wijntje... Het was er allemaal. Net als Wout Mourits. Hij dacht met het regionale mannengezelschap na over de vraag: 'Hoe houd jij het vuur brandend zodat anderen zich kunnen warmen?' Feitelijk was dat meer dan waar. Vier vuren werden door de stokers voortdurend gevoed. Ieder nieuw blok hout werd knetterend omarmd door gretig oplaaiende vlammen. Daarmee gaf het vuur letterlijk inhoud aan Mourits boodschap. 'Wie een voorbeeld wil zijn voor zijn omgeving moet aan het werk blijven. Dat betekent je verantwoordelijkheid nemen en bewust investeren in relaties die je dierbaar zijn.' 

De Hoop
Ook twee Musketiers van De Hoop gooiden hout op het vuur met hun oproep voor Stichting De Hoop. De aanwezige mannen werden uitgedaagd voor een cross voor het goede doel: Cycle for Hope. 24 uur uur op de MTB over een ruig parcours in de Veluwse bossen. 'Samen tegen verslaving. Jouw afzien is omzien naar de ander.' Het credo paste perfect in het thema.

Ontmoeten
KampvuurAvonden (KVA), partner van de 4e Musketier, schieten door heel het land als paddestoelen uit de grond. KVA laat weten: "KVA stelt zich ten doel mannen te motiveren en ondersteunen tot het opzetten en organiseren van kampvuuravonden voor mannen. We doen dit vanuit het geloof in God en Jezus. KVA NL wil hierdoor een brug slaan tussen gelovige en niet-gelovige mannen en plekken laten ontstaan waar deze elkaar kunnen ontmoeten en spreken."

(Foto en tekst Woudrichem.net)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.