woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Selectie namen nieuwe fusiegemeente bekend

25 oktober 2016 (door WerkendamNet)

ALTENA REGIO: De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem vormen vanaf 1 januari 2019 een nieuwe gemeente. Deze nieuwe gemeente moet natuurlijk een naam krijgen. Volgens de naamcommissie: 'Een naam die past bij het gebied, aantrekkingskracht heeft voor bedrijfsleven, inwoners en toeristen. Makkelijk te onthouden en klinkend als een klok.'

Maar liefst 808 inzendingen met ideeën voor een naam zijn er bij de gemeenten binnengekomen. De drie gemeenten willen graag dat de inwoners een belangrijke stem hebben bij het bepalen van de naam voor de nieuwe gemeente. Daarom mocht iedereen suggesties indienen.

Vijf namen
Een commissie van deskundige streekgenoten heeft alle inzendingen zorgvuldig bestudeerd en er uiteindelijk vijf uitgekozen die de commissie geschikt vond als nieuwe naam.

  • Almerwaard
  • Altena
  • Altena Biesbosch
  • Biesbosch
  • Maas en Merwe

Hieronder kunt u het rapport van de naamgevingscommissie downloaden. U leest erin welke namen er waren ingediend en hoe de commissie de vijf namen heeft gekozen.

Stemmen
De vijf namen worden op 8 november voorgelegd aan de drie gemeenteraden. Uit de lijst van vijf kiest elke gemeenteraad er drie uit. Daarna zijn alle inwoners vanaf 16 jaar weer aan de beurt. Zij kunnen stemmen op de namen die de gemeenteraden voordragen.

Inwoners van Aalburg, Werkendam of Woudrichem die op 22 november 2016 16 jaar of ouder zijn, kunnen stemmen. Zij krijgen op 12 november 2016 een stemkaart thuisgestuurd, waarmee men een stem kan uitbrengen op een van de voorgestelde namen. Stemmen kan tot en met 22 november.

Op 12 december 2016 nemen de gemeenteraden, aan de hand van de uitslag van de verkiezing, een besluit over de naam.

Lees meer over:

Altena fusie gemeenten naam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.