vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Vestingstad Run beslissend voor Altena Road Circuit

24 oktober 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM – De 17e Vestingstad Run in Woudrichem, een halve marathon in en rond Woudrichem, is dit jaar ook beslissend voor de eindstand van het oudste stratenloopcircuit van Nederland, het Altena Road Circuit. De stratenloop is op op 5 november.

Wat betreft de over bij de mannen kan eigenlijk niemand Paul Visser meer bedreigen, vorig jaar was hij toevalligerwijs ook nog de winnaar van de halve marathon in Woudrichem. Bij de vrouwen is er geen enkele vrouw die nog in aanmerking komt omdat niemand meer in aanmerking komt voor de verplichte vier wedstrijden. De aandacht gaat dan ook uit naar Emmy Vink van de organiserende vereniging Altena Road Runners die de leiding heeft bij de vrouwen 35+. Zei zal dan wel de houdster van het parcoursrecord (1:25:54) van zich af moeten houden.

Moeilijk
Veel aandacht gaat er ook uit naar Egbert Hooijkaas uit Zuilichem, die tot nu toe een bijzonder succesvol jaar heeft. Hij werd in zijn leeftijdsklasse Masters 50+ al Nederlands kampioen op de halve marathon, de 10 kilometer op de baan en stond ook op het podium bij de 10 kilometer op de weg en de 5 kilometer op de baan. Nederlands beste lange afstandloper in zijn leeftijdsklasse op dit moment. Maar het zal voor alle deelnemers moeilijk worden in Woudrichem om het parcoursrecord van Colin Bekers (1:08:30) te verbeteren.

Estafette
Naast de halve marathon zijn er ook nog prestatielopen over 6 en 11 kilometer. En ook dit jaar kan de halve marathon in estafettevorm gelopen worden. Per team mogen dan drie deelnemers meedoen. En ook voor de jeugd zijn er weer verschillende afstanden. Alle afstanden één grote ronde. Vrijwel geheel verhard en verkeersluw. Door het mooie buitengebied van Woudrichem. Het sluitstuk van de halve marathon gaat door het fraaie vestingstadje Woudrichem. De start en finish zijn bij sporthal ’t Rondeel waar ook voldoende kleedgelegenheid te vinden is.

Programma op 5 november
13.15 uur: jeugd t/m 15 (4 categorieën)
14.00 uur: 21.1 km wedstrijdloop en recreantenloop
14.00 uur: 11 km prestatieloop (niet voor klassement)
14.00 uur: 6 km prestatieloop (niet voor klassement)

Inschrijving
Via www.inschrijven.nl of bij Sporthal 't Rondeel, 't Rond 2, 4285 DE Woudrichem, vanaf 12.30 uur

(Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.