donderdag 18 april 2024

Waldric lijdt puntenverlies door te weinig zelfvertrouwen

24 oktober 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Zonder Rikkert en Davor, moest Waldric het opnemen tegen het tweede team van Attacus, de huidige nummer drie.

BC Waldric begon eigenlijk te schuchter. De huidige competitie is toch aardig wat sterker dan die van vorig jaar en eigenlijk gaat de ploeg er dan van uit dat elke tegenstander sterker is. In de aanval waren het met name Julian en Gino die de kar trokken, maar de problemen deden zich vooral voor in de verdediging. Attacus wist vooral inside te scoren, omdat we toch te weinig druk zetten op de speler met de bal en de teamverdediging niet goed stond. Dat leidde dan weer tot onrust in de ploeg, waarbij vooral het spel van teamgenoten van onnodig commentaar werd voorzien. Attacus heeft fysiek gezien een sterke ploeg en Waldric was met name in de rebound te reactief. Te laat bij de rebounds, niet uit-boxen en daar maakte de Veghelse ploeg dankbaar gebruik van.

Bij rust was de schade echter nog te overzien: 30 - 39 en de rust werd dan ook gebruikt om de ploeg er op te wijzen dat we het initiatief teveel bij de tegenstander lieten. Helaas mondde dat uit in een achterstand van 18 punten aan het einde van het derde kwart omdat de moedeloosheid in de ploeg leek te sluipen. Het tempo ging er uit en in de aanval werd teveel getwijfeld en te lang doorgezocht naar een (geforceerde) score. Dan het het 4e kwart maar alles of niets; feller verdedigen, fysieker spelen, met meer vertrouwen. Tot verbazing van interim coach Patrick begon Attacus balverlies te lijden, ging het scoren aan Veghelse kant minder makkelijk en Waldric vocht zich terug in de wedstrijd. Het verschil was echter al te groot en Waldric kon uiteindelijk toch nog wat inlopen, waardoor de eindstand weer wat draaglijker werd: 59-75. Met een beetje meer vertrouwen in eigen kunnen en vooral door het initiatief naar zich toe te trekken kan Waldric van deze ploegen winnen.

Bijzondere vermelding voor Joffrey die zich in al het fysieke geweld goed staande wist te houden en de nederlaag verwerkte zoals het hoort: zwaar teleurgesteld. (BC Waldric)