donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Provincie wil dat Arriva voldoende bussen inzet op De Tol

22 oktober 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De provincie heeft bij Arriva aangedrongen om voldoende materieel in te zetten op Tol West en duidelijk te communiceren richting reizigers over de drukte en extra in te zetten bussen. Dat antwoorden zij op vragen die gesteld zijn door de ChristenUnie-SGP Statenfractie in Brabant.

Statenlid van de Brabantse ChristenUnie-SGP fractie Hermen Vreugdenhil;  "Reizigers moeten kunnen rekenen op betrouwbaar busvervoer. De overvolle bussen op De Tol, maar ook op veel andere plaatsen in West en Midden-Brabant is onacceptabel. Wij zijn blij dat de provincie dit inziet en aan de slag gaat om de vervoerder hierop aan te spreken.”

De provincie doet nu gericht onafhankelijke veldmetingen naar overvolle bussen. Als blijkt dat Arriva onvoldoende vervoerscapaciteit inzet dan kan de provincie een financiële sanctie opleggen laat de provincie in de antwoorden aan ChristenUnie-SGP weten.

Statenlid Vreugdenhil; ”Wij blijven scherp toezien dat de afspraken ook nagekomen worden. Zo niet dan blijven we aan de bel trekken. Zoals we ook vorig jaar al hebben gedaan"

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.