maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Politie vraagt Hankenaren om extra alert te zijn

21 oktober 2016 (door WerkendamNet)

HANK - De politie vraagt inwoners van Hank opnieuw om alert te zijn vanwege een recente brandstichting in een auto. Op dinsdag 11 oktober jl. werd omstreeks 20.00 uur een in brand gestoken auto ontdekt. Deze stond in een vak tussen de Valkstraat en de Roerdompstraat igeparkeerd. Eerder werden in dezelfde wijk ook al drie auto’s, een aanhangwagen en een speeltoestel in brand gestoken. De politie houdt extra toezicht. De recherche stelt een onderzoek in.

Eerdere branden
In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 augustus jl. werd omstreeks 04.25 uur op de Roerdompstraat een glijbaan in brand gestoken. De eigenaar van een VW Golf, die geparkeerd stond voor zijn woning aan de Roerdompstraat  hoorde dinsdag 23 augustus 2016 omstreeks 00.05 uur een harde knal. Hij keek naar buiten en zag dat zijn auto in brand stond. Tijdens het politieonderzoek zijn aanwijzingen gevonden die wijzen op brandstichting.

Op dinsdag 26 april 2016 parkeerde de eigenaar zijn personenauto in de carport achter zijn woning aan de Roerdompstraat. Rond 21.45 uur hoorde hij harde knallen. Hij rende naar buiten en zag dat zijn auto in brand stond. Ook de aangrenzende schuur en schutting hadden vlam gevat.  Van de eigenaar is een aangifte opgenomen. Op dinsdag 29 december 2015 brandde op een parkeerplaats aan de Aalscholverstraat een aanhangwagen uit. Buurtbewoners hebben met emmers water de brand geblust. Op zaterdag 5 december 2015 brandde rond 19.45 uur een auto uit die in een garagebox stond achter een woning aan de Zwaanstraat. Er werden aanwijzingen gevonden voor brandstichting.

Oproep

Heeft u informatie over (een van) deze branden. Meldt dit dan:

- via de tiplijn 0800-6070 of het algemene politienummer 0900-8844

- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

- via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek 079-3458999

(archieffoto)

Zie ook:

Lees meer over:

Politie autobranden hank
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.