donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Pyromaan in Hank slaat weer toe. PA wil geen flyers met tips, maar actie

20 oktober 2016 (door WerkendamNet)

HANK - Opnieuw sloeg de 'pyromaan van Hank' toe. Gisteravond werd in de vogelbuurt wederom een auto in brand gestoken, nu gebeurde dat in de Valkstraat. En dat is niet de eerste keer. Van de dader ontbreekt - vooralsnog - ieder spoor.

Bewoners maken zich ongerust en voelen zich gaandeweg meer onveilig in hun eigen omgeving.Burgemeester Yves de Boer liet zich gisteravond (19-10) ter plekke informeren. Progressief Altena (PA) stelde de brandstichting, daar wordt van uitgegaan, eerder aan de kaak en blaast opnieuw de actietrompet.
Maar nog voordat het college van Werkendam antwoord kon geven op de de gestelde artikel 35-vragen van de partij, dit naar aanleiding van de autobrand van 10 oktober, is het dus wéér raak en nota bene in dezelfde straat.

Angst
Het dorp had eerder te maken met brandstichting. In de Zwaanstraat, Roerdompstraat en de Aalscholverstraat gingen achterliggende periode drie auto’s, een aanhanger plus een speeltoestel in vlammen op.

Raadslid Christian Alderliesten laat namens PA weten: 'De gemeente kan en mag niet wegkijken en de ellende afdoen met een extra foldertje met tips. De inwoners van Hank verdienen het om serieus genomen te worden. Zij hebben angst om hun auto 's avonds onbeheerd achter te laten.'

Actie
De veiligheid en daarmee de leefbaarheid is in het geding, meent (ook) Progressief Altena. De partij verwacht nu 'daadkracht en zichtbaarheid van zowel de wethouder waar het gaat om de leefbaarheid en van de burgemeester als hoofd van politie en brandweer. Het bezoek van de burgemeester vanavond ter plaatse is een begin, maar er is meer nodig... Actie is geboden', klinkt het krachtige pleidooi van Alderliesten.

(Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.