zaterdag 20 april 2024

Luxemburgs brons én goud voor Rick Sonnema

17 oktober 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Zaterdag (15-10) nam de Wijk en Aalburger, Rick Sonnema, deel aan de Coupe Internationale de Kayl 2016. Aan het toernooi in Luxemburg deden 637 deelnemers afkomstig van 97 Karatescholen uit 9 landen mee. Rick, die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk, deed mee in de categorie Kata senioren en Kata –21 jaar. Hij sleepte er zaterdag goud én bros uit.

In de categorie senioren verloor Sonnema de poulefinale en restte daar de strijd om de derde plek. Hier behaalde Rick een bronzen plak.

Goud
Na de prijsuitreiking trad de karateka aan in de categorie -21 jaar. Ook hier won hij alle voorrondes en ging hij via de halve finale door naar de grande finale.

Na een spannende match won Sonnema van zijn Luxemburgse tegenstander.
Dat levere hem een hele mooie eerste plaats en dus goud op.

De jonge Wijk en Aalburger keek tevreden terug op deze wedstrijd en was ook meer dan blij met zijn bronzen medaille.