donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Actie Glazen Etalage dit jaar op 9 en 10 december

17 oktober 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op vrijdag 9 en zaterdag 10 december organiseren Radio A-FM en Altena TV voor het vijfde jaar op rij de actie ‘Glazen Etalage’. Tijdens een 33 uur durende live radio- en televisie-uitzending wordt op tal van manieren geld ingezameld voor ‘Serious Request’. ‘Serious Request’ is de actie van het landelijk radiostation 3FM, wat in de volksmond ook wel het ‘Glazen Huis’ wordt genoemd. Met de actie ‘Glazen Etalage’ heeft Altena heeft dus min of meer haar eigen ‘Glazen Huis’.

Dit jaar wordt de Glazen Etalage wederom georganiseerd in het winkelcentrum De Nieuwe Es in Sleeuwijk. De locatie waarin de tijdelijke radio- en televisiestudio zijn gevestigd, is ten opzichte van vorig jaar gewijzigd. De tijdelijke studio zal dit jaar te vinden zijn tegenover het grote parkeerterrein voor supermarkt Albert Heijn.

Evenals voorgaande jaren zal ook dit jaar op vrijdagavond en zaterdagmiddag een uitgebreid muziekprogramma zijn op een podium met een horecaplein. De medewerkers van Radio A-FM en Altena TV doen hier live verslag van, maar ontvangen ook diverse gasten, draaien verzoeknummers en organiseren tal van ludieke acties, alles voor het goede doel van dit jaar.

Doel
Serious Request (en dus ook de ‘Glazen Etalage’) vraagt zoals ieder jaar aandacht voor een zogenaamde ‘stille ramp’. Dit jaar is het motto ‘Laat ze niet stikken’ en met dit motto vraagt 3FM en het Rode Kruis aandacht voor het voorkomen en genezen van longontsteking met name bij jonge kinderen. Longontsteking is wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Een longontsteking is erg gevaarlijk, maar hoeft niet dodelijk te zijn. Met de juiste middelen en kennis is longontsteking eenvoudig te voorkomen en te behandelen.

School
De eerste actie voor de Glazen Etalage is inmiddels al aangemeld. Op vrijdag 4 november zullen de leerlingen van basisschool ‘De Morgenster’ een sponsorloop houden op een parcours rondom de school. De leerlingen voorafgaand hun loop laten sponsoren. Het eindbedrag van deze sponsorloop wordt op vrijdag 9 december door de leerlingen aangeboden bij de Glazen Etalage.

Eigen actie
Vorig jaar haalden de medewerkers van Radio A-FM en Altena TV bijna 9.500 euro op. Ook dit jaar hoopt het station een dergelijk bedrag op te halen. Uiteraard kunnen zij dat niet zonder de luisteraars en kijkers. Wie een actie wil organiseren om geld in te zamelen voor de ‘Glazen Etalage’, laat het  weten via actie@radioafm.nl of via de actiewebsite www.glazenetalage.nl.

Lees meer over:

Nieuwe Es Glazen etalage
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.