vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Wat mag er nu wel en niet over de Merwedebrug?

15 oktober 2016 (door WerkendamNet)

REGIO - In verband met de tijdelijke afsluiting van de Merwedebrug wegens geconstateerde haarscheurtjes in de draagbalken, communiceert Rijkswaterstaat (RWS) het onderstaande via de website. RWS doet dat in vier talen.

Tijdelijk verbod zwaar verkeer op de Merwedebrug bij Gorinchem (in de A27/Nederland)

Rijkswaterstaat heeft uit veiligheidsoverwegingen besloten om met ingang van dinsdag 11 oktober 2016 geen voertuigen zwaarder dan 3,5 ton (3.500 kg) meer toe te laten op de Merwedebrug (A27). Dit verbod geldt tot nader order. Rijkswaterstaat doet er alles aan om deze overlast zo snel mogelijk terug te dringen. Nieuwe ontwikkelingen over de Merwedebrug kunt u volgen op www.rijkswaterstaat.nl/merwedebrug

Omleiding
Omrijden via de A2 en A15/A16 (westelijke route) of de A2 en A59 (oostelijke route).Op deze routes staan borden boven en langs de weg.

Welke voertuigen mogen niet over de brug
Alle voertuigen die zwaarder zijn dan 3,5 ton (3.500 kg). Naast vrachtverkeergeldt dit ook voor zware aanhangcombinaties, campers, bussen, touringcars etc. Volg de omleiding voor het vrachtverkeer.

Boete
De boete voor het rijden over de Merwedebrug met een voertuig zwaarder dan 3,5 ton (3.500 kg) bedraagt € 230,- (vrachtauto) of € 90,- (alle overige). Hierop wordt gehandhaafd door de politie en Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT).

Meer informatie
Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/merwedebrug of bel de informatielijn van Rijkswaterstaat 0800 800

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.