dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Merwedebrug: alle verkeer tussen 2100 en 500 uur van rijksweg af

14 oktober 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - REGIO - Dossier Merwedebrug: Rijkswaterstaat past uit veiligheidsoverwegingen de wijze van het wegleiden van zwaar verkeer bij de Merwedebrug ’s avonds en ‘s nachts aan.

Vanaf 21.00 uur tot 05.00 uur wordt al het verkeer op de A27 bij de Merwedebrug van de snelweg afgeleid. Het verkeer vanuit het zuiden richting Gorinchem moet bij afrit Nieuwendijk de snelweg verlaten. Het verkeer vanuit het noorden moet na knooppunt Gorinchem bij afrit Avelingen de snelweg verlaten. Automobilisten mogen vervolgens via de oprit hun weg over de Merwedebrug weer vervolgen.

Vrachtverkeer en bussen worden via borden of verkeersregelaars richting de omleidingsroutes geleid.

Veiligheidsmaatregelen in de nacht (21.00 – 05.00 uur)
Van 21.00 uur tot 05.00 uur wordt bij de afritten Nieuwendijk en Avelingen de hele weg afgesloten. Al het verkeer moet hier de afrit nemen. Verkeersregelaars onderaan de afrit leiden vrachtwagens en bussen vervolgens terug de A27 op naar de omleidingsroutes. Automobilisten mogen via de oprit de A27 richting de Merwedebrug weer op. Omdat het ’s nachts rustiger is op de weg rijdt het verkeer vaak met een hogere snelheid. Dit maakt het gevaarlijker om het verkeer met stoptekens van de weg te leiden. Daarom heeft Rijkswaterstaat voor deze maatregel gekozen.

Geleiding zwaar verkeer blijft noodzakelijk
Rijkswaterstaat ziet dat het overgrote deel van het vrachtverkeer en de bussen de omleidingsroutes volgt. Echter, nog steeds proberen zo’n 100 vrachtwagens en bussen per uur per rijrichting over de Merwedebrug te rijden. Daarom blijft het noodzakelijk het zware verkeer van de weg te leiden.

Lees meer over:

Merwedebrug a27 haarscheurtjes
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.