zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

'Den Haag moet over de brug komen'

13 oktober 2016 (door WerkendamNet)

HANK/SLEEUWIJK - Het CDA in het Land van Altena roept politiek Den Haag, minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu in het bijzonder, op om over de brug te komen en te zorgen voor een vlot herstel van de Merwedebrug. Ook wil het CDA dat knooppunt Hooipolder versneld wordt aangepakt en de algehele bereikbaarheid van de regio wordt verbeterd. Overheid en bedrijfsleven moeten hiervoor zo snel mogelijk de handen ineenslaan, vindt de partij.

Een delegatie van het CDA, onder wie Tweede Kamerlid Martijn van Helvert, Statenlid Roland van Vugt en de wethouders Renze Bergsma (Woudrichem) en Matthijs van Oosten (Werkendam), bracht vanochtend een bezoek aan de regio, die a.g.v. de beschadigde Merwedebrug wordt geteisterd door een verkeerschaos van ongekende omvang.

Communicatie
Voor het CDA is hiermee de maat vol. De partij wil dat de minister actie onderneemt en maatregelen neemt om de bereikbaarheid van het Land van Altena op orde te brengen. Automobilisten, vrachtwagenchauffeurs, ondernemers en inwoners van aan de A27 grenzende gemeenten zijn de dupe van de ontstane verkeerschaos. Aldus het CDA.

Bovendien vindt de partij de communicatie van Rijkswaterstaat hierover ver onder de maat. Dat dit anno 2016 kan in een beschaafd en welvarend land is onbegrijpelijk. Roland van Vugt: “De verkeerschaos in Altena is geen regionaal probleem, maar een nationaal drama. De A27 verbindt Noord- en Zuid-Nederland met elkaar én is voor hardwerkende Nederlanders van groot belang. Inmiddels slibben ook andere Noord-Zuidverbindingen dicht. Met een gammele brug en een prehistorisch knooppunt Hooipolder zitten wij in een logistieke klem. Dat mag niet gebeuren. Wij willen de brug over en niet de bietenbrug op. Vandaar onze oproep aan de minister: Melanie, kom over de brug!”

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.