vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

CU-SGP Brabant wil maatregelen en garanties voor regionale bereikbaarheid

12 oktober 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - ChristenUnie-SGP Brabant wil dat de provincie maatregelen neemt om de bereikbaarheid van de Altena-regio te garanderen. Die oproep doet Hermen Vreugdenhil, Statenlid voor de ChristenUnie-SGP fractie in Brabant.

“Vanmorgen werden we opgeschrikt door het bericht dat per direct de Merwedebrug gesloten is voor verkeer boven de 3,5 ton. Dit plotselinge besluit  heeft grote gevolgen voor de bereikbaarheid van een deel van Brabant. Ook voor de regionale economie, de toename van vrachtverkeer over lokale en provinciale wegen en het openbaar vervoer heeft deze afsluiting grote consequenties. De provincie moet haar verantwoordelijkheid nemen om de OV bereikbaarheid te garanderen. Ook willen we snel maatregelen om de overlast van extra vrachtverkeer over provinciale en lokale wegen te beperken”, aldus Hermen Vreugdenhil, fractievoorzitter ChristenUnie-SGP in Brabant

In schriftelijke vragen heeft de ChristenUnie-SGP fractie gevraagd om te zorgen voor een acceptabele openbaarvervoersmogelijkheid van en naar de richting Utrecht. Ook wil de Statenfractie van het provinciebestuur weten welke maatregelen zij neemt u om de verkeersveiligheid door mogelijke toename op lokale en provinciale wegen te waarborgen.

“Wij maken ons grote zorgen over de consequenties voor de regionale economie, met name op het eiland Altena. De bereikbaarheid komt hier ernstig in het geding. De provincie moet haar verantwoordelijkheid nemen en nu ook maatregelen nemen om bedrijven en regionale vervoerders te ondersteunen nu ze geconfronteerd worden met deze afsluiting,” aldus Vreugdenhil.

De Statenfractie heeft het provinciebestuur gevraagd de gestelde vragen met spoed te beantwoorden.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.