donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Karateka Rick Sonnema derde in Duitsland

11 oktober 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - In het Duitse plaatsje Bergisch Gladbach vond dit weekend de wedstrijd plaats om de Internationale Shotokan Cup. Rick Sonnema was van de partij in een toernooi waar 400 deelnemers van 87 shotokanscholen uit vier landen streden om een podiumplaats. De jonge Sonnema deed mee in de categorie Kata senioren. Ondanks dat Rick al twee dagen 'grieperig' was, besloot hij toch om deel te nemen.

Bij dit toernooi werd niet alleen het normale, zogenaamde wkf-systeem gehanteerd, na de voorrondes werd ook via het traditionele puntensysteem gewerkt. Zaterdagmiddag om 12:45 uur trad hij aan in het sportieve strijdperk. In de eerste ronde moest Sonnema via het vlaggensysteem tegen een Duitser. Deze ronde won hij overtuigend met 5-0. Na de voorrondes bleven er acht karateka's over voor de halve finale. Na deze ronde zouden vier karateka's met de hoogste waarderingen van vijf scheidsrechters zich kunnen plaatsen in de finale later die avond.

Finale
Het was een hele spannende halve finale met veel punten waarbij alles qua score heel dicht bij elkaar lag. Rick mocht als enige Nederlander tussen de Duitsers door naar de finale. Na een hele mooie en spannende finale scoorde de Aalburger een derde plek.

Rick was tevreden over zijn prestaties. Komend weekend gaat hij naar Luxemburg.