woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Startschot 'Energie bewust, thuis besparen' door wethouder De Gelder

7 oktober 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / ALTENA REGIO: Wethouder Machiel de Gelder gaf op vrijdag 7 oktober op basisschool De Bolderik de aftrap van de campagne ‘Energie bewust, thuis besparen’. De regionale energiecampagne van de gemeenten duurt twee maanden. De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem organiseren dit jaar voor alle inwoners van hun gemeenten een energiemarkt in samenwerking met DEcAB. Woonservice Meander en Woonstichting Land van Altena gaan hun huurders zo goed mogelijk informeren over energie besparen in en aan de woning.

De centrale boodschap van de campagne ‘Energie bewust, thuis besparen’ is dat iedereen energie kan besparen in en rond de eigen woning. Thuis bewuster omgaan met energie is het startpunt van verandering. Vermindering van energieverbruik heeft tot gevolg dat er minder CO2 wordt uitgestoten, wat een positief effect heeft op milieu, natuur en leefomgeving. Bovendien verlaagt het de energierekening! In oktober en november wordt de campagneboodschap via diverse kanalen gecommuniceerd in West-Brabant. 

Gezamenlijk initiatief
‘Energie Bewust, thuis besparen’ is een gezamenlijk initiatief van zes gemeenten in samenwerking met lokale woningstichtingen, (bewoners)organisaties, ondernemers en onderwijs. Aan de invulling werken regionale en lokale partners mee die actief zijn op het gebied van energie en besparing.

Regio Altena Biesbosch centraal in campagne
Duurzame Energie coöperatief Altena Biesbosch (DEcAB) zet zich in voor méér gebruik en productie van duurzame energie in het gebied Altena Biesbosch. Daarmee wil de coöperatie een bijdrage leveren aan een beter klimaat. Ook wil de coöperatie duurzame energie voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar maken. Dit doen de initatiefnemers van de coöperatie op vrijwillige basis, zonder eigen winstoogmerk.

Zij zijn met hun partners volop bezig met verschillende projecten. De gemeente Aalburg, Werkendam en Woudrichem ondersteunen hun initiatieven en willen daar meer bekendheid aan geven. Samen met DEcAB en woningstichtingen willen de gemeenten voor alle huishoudens en verenigingen met klein energieverbruik alle mogelijke informatie beschikbaar stellen om thuis energie te besparen.

Informatiemarkt
Donderdag 10 november van 19.30 tot 22.00 uur wordt er in het paviljoen van Golfpark Almkreek een grootse informatiemarkt georganiseerd voor alle inwoners van het Land van Altena.Hier kunnen de bezoekers antwoord krijgen op al hun vragen over thuis energie besparen van de energiespecialisten. DEcAB, woningstichtingen, Bouwbedijven, installateurs, doe-het-zelfzaak, gemeenten en andere partners staan iedereen graag vrijblijvend te woord.

Lees meer over:

energie Altena duurzaam besparen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.