dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Christenunie: 'College moet huiswerk zwembaden opnieuw doen'

6 oktober 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het Werkendamse College van B & W moet zijn huiswerk met betrekking tot de zwembaden opnieuw doen. Aldus de mening van Christenunie Werkendam.

Eind 2015 werd door de gemeenteraad besloten om zonder een doordacht plan 250.000 euro te besparen op de zwembaden Werkina en Bijtelskil. Toen was al duidelijk dat de complete bezuiniging onhaalbaar is zou zijn zonder een zwembad te sluiten, de ChristenUniestemdie om die reden dan ook tegen die bezuiniging. "Nu zitten we op de blaren van een ondoordacht en slecht besluit. Onderzoek toont het maatschappelijk belang van de zwembaden aan en van krakkemikkige zwembaden is géén sprake", aldus Wim Holster.

Gesprek

De ChristenUnie is oprecht blij dat bij alle partijen de wens nu leeft beide baden open te houden maar nu moeten er ook financiële keuzes gemaakt worden. 'Er was een voorstel gedaan voor een bezuiniging op de zwembaden van 177.000 euro terwijl het college al weet dat ook deze bezuiniging niet haalbaar is.' Tijdens de behandeling in de raad van 4 oktober werd dat voorstel daarom van de agenda gehaald met de opdracht aan het college om met de zwembadbesturen in gesprek te gaan.

'Het college moet nu eerst zorgen voor een goede onderbouwing van mogelijke bezuinigingen zonder dat één van de zwembaden dicht hoeft. De ChristenUnie is blij dat het college tot inkeer is gekomen en de zwembaden voor Werkendam en Sleeuwijk behouden blijven.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.