zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Merwedebrug vertoont scheurtjes, geen accuut veiligheidsrisico

4 oktober 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Vandaag kwam het bericht naar buiten dat de 55 jaar oude Merwedeburg scheurtjes vertoont in een aantal ijzeren draagbalken. Daardoor is zwaar verkeer tijdelijk onmogelijk. Het spookbeeld van een afgesloten brug in de weekenden met omrijden tot gevolg, doemt bij velen weer op.

Per direct wordt in ieder geval extreem zwaar transport dat over de brug wil niet meer toegestaan. Rijkswaterstaat praat over vrachtwagens die zwaarder wegen dan 60 ton. Per dag rijden zo’n 95.000 voertuigen over de brug.

Noordelijke boog
Afgelopen zaterdag (1-10) werd onderzoek verricht aan de noordelijke boog van de brug aan de Gorinchemse kant. Tijdens dit onderzoek werden haarscheurtjes geconstateerd in de stalen draagbalken van de brug. De onderzoekers geven aan dat er geen acuut veiligheidsrisico is. De brug blijft beschikbaar voor normaal vrachtverkeer en personenauto’s. Het scheepvaartverkeer ondervindt enige hinder tijdens het nader onderzoek.

Onderzoek zuidelijke boog
Rijkswaterstaat startte vandaag (4-10) gestart met het onderzoeken van de zuidelijke boog aan de kant van Breda. Begin volgende week heeft Rijkswaterstaat een compleet beeld van de toestand van de draagbalken van beide bogen. Op grond van de eerste onderzoeksresultaten heeft Rijkswaterstaat besloten om binnen nu en twee maanden de brug aan de onderkant verstevigen. 'We willen deze werkzaamheden uitvoeren met minimale hinder voor weg- en scheepvaartverkeer.'

Vrachtverkeer zwaarder dan 60 ton moet omrijden via de A2 en A16. 'Hierop zal gehandhaafd worden.'

De inspectie van de brug heeft te maken met de op handen zijnde verbreding van de A27.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.