maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Dag van de Toekomst blikt onder grote belangstelling positief vooruit...

1 oktober 2016 (door WoudrichemNet)

ALMKERK/REGIO: In een bomvol 'gelegenheidshuis van de toekomst' (Golfpark Almkreek) presenteerden ruim 20 visiegroepen hun kijk op 'hun' Altena na 1-1-2019. Verschillende verenigingen bemanden eveneens een kraam. De manifestatie werd druk bezocht door heel veel belangstellenden. Alles in het kader van het lopende fusieproces waarbij de huidige drie gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudtichem bestuurlijk worden samengevoegd.

Het werd onder het dak van de Almkreek een dag informeren, meningen uitwisselen en promoten van icoonprojecten. Ruim 200 inwoners waren de achterliggende weken bezig om hun visie te verwoorden en vast te leggen in een presentatie. Iedere groep kreeg ook de gelegenheid de visie te pitchen. Dat werd met creativiteit en inzet gedaan. De resultaten zijn inmiddels ingeleverd en de organisatie gaat nu op zoek naar de 'grootste gemene deler'. In december nemen de gemeenteraden een besluit welke beleidselementen worden uitgewerkt.

Publieksprijs

De Visiegroep 'Kinderen zijn de toekomst' won riant de publieksprijs. (foto onder) De aanwezige bezoekers konden hun voorkeur laten blijken door het deponeren van fiches in een daarvoor bestemde koker. Wie de meeste fiches had, was winnaar.

Aan het begin van de ochtend werd door vertegenwoordigers van de aanwezige visiegroepen ook de Akte (Verklaring) van Almkerk ondertekend. Een symbolische onderschrijving die aangeeft dat het proces van de eenwording van Altena nu echt op stoom ligt. Allereerst plaatsten de lokale bestuurders hun handtekening. Zij verklaarden hiermee het proces van samenwerking in te zetten en zich in te spannen om de inwoners eerder al de vruchten te laten plukken van experimentele projecten die vanuit de visiegroepen werden aangeboden.

Burgemeester Yves de Boer van Werkendam riep de aanwezigen nog een keer extra op toch vooral naamsuggesties in te leveren. 'Dit kan nog tot 13:00 uur', enthousiasmeerde de eerste burger.

Voor wie De Dag van de Toekomst onverhoopt gemist heeft daar op Golfpark Almkreek, Altena TV maakte er een sfeerreportage van...

Lees ook: Werken en bouwen aan 1 Altena ambitieus van start

Lees ook: Ruim 200 deelnemers werken aan de visie voor Altena

(Foto's kop artikel Woudrichem.net)

Lees meer over:

Altena fusie almkreek toekomst
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.