woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Komst azc naar Woudrichem voorlopig van de baan

30 september 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De komst van een asielzoekerscentrum (azc) naar de gemeente Woudrichem is voorlopig van de baan. Door de lagere instroom van vluchtelingen zijn er voldoende opvangplekken in het land beschikbaar. Dat is de conclusie van een gesprek dat burgemeester Noordergraaf en wethouder Paula Jorritsma op maandag 26 september 2016 hadden met het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA).

In zijn brief van 23 september 2016 had commissaris van de Koning, Wim van de Donk, al laten weten dat voor 2016 en 2017 geen extra opvangplekken nodig waren.

In het voorjaar van 2016 was de verwachting van het Rijk echter dat de toestroom van asielzoekers fors zou toenemen. Daarom verzocht de commissaris van de Koning alle Brabantse gemeenten voor extra opvang te zorgen. Voor de subregio Biesbosch, waarbinnen Woudrichem samenwerkt met Aalburg, Werkendam, Geertruidenberg, Drimmelen en Moerdijk, ging het om de huisvesting van 551 asielzoekers en 323 statushouders.

Vanwege de verminderde toestroom van asielzoekers hadden de gemeenten in juli 2016 al pas op de plaats gemaakt met de plannen.

Conclusie
Op basis van de huidige gegevens is het vestigen van een azc in Woudrichem op dit moment dus niet nodig. De gemeente laat weten: 'Mocht de situatie veranderen en er toch weer een beroep gedaan worden op Woudrichem, dan zal de gemeente opnieuw een afweging maken en daar uiteraard de inwoners bij betrekken.'

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.