zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Historische Vereniging levert foto's voor Brabant in Oorlogstijd

29 september 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De Historische Vereniging Werkendam kreeg via de gemeente Werkendam het verzoek om foto’s aan te leveren voor de fototentoonstelling ‘Brabantse gemeenten in oorlogstijd’. Hier werd graag gehoor aan gegeven.

De tentoonstelling werd op 7 september door Henri Swinkels, gedeputeerde voor Leefbaarheid en Cultuur van de provincie Noord-Brabant, geopend en is een initiatief van de stichting Herdenking Brabantse Gesneuvelden en past binnen de nieuwe aanpak van de jaarlijkse provinciale herdenking van de Brabantse gesneuvelde militairen en verzetsstrijders, die de stichting met ingang van dit jaar voorstaat. Vorig jaar is besloten de herdenking voortaan voorafgaand aan de bevrijding van de provincie Noord-Brabant plaats te laten vinden, op de woensdag in de tweede volle week van september.

Herdenking
Dit jaar was de herdenking op woensdagavond 14 september in de grote Willibrorduskerk. In het kleine oude Willibrorduskerkje (712) vond de kranslegging plaats. Hier zijn de namen van gesneuvelde militairen en verzetsstrijders in houten panelen gegraveerd. 'Het aantal bloemstukken en kransen was indrukwekkend', aldus de Historische Vereniging Werkendam en de Werken c.a.

'Tweederde van de Brabantse gemeenten heeft foto’s aangeleverd. Helaas waren niet alle foto’s van goede kwaliteit om groot af te drukken, maar er zaten toch een aantal zeer fraaie (als men dat in deze context mag zeggen) of frappante tussen. In totaal waren op zo’n 21 panelen foto’s te zien.'

De tentoonstelling was slechts een aantal dagen te bezichtigen in ‘Het Klooster’ in Waalre en staat nu opgesteld in het provinciehuis.

(Foto Historische Vereninging)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.