vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Sterk begin voor BBZ-masters

29 september 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het binnenbadseizoen is voor de Biesboschzwemmers begonnen met een wedstrijd voor de 20-plussers. In Breda kwamen negen masters aan de start en zij wisten vijf persoonlijke en zes clubrecords bij elkaar te zwemmen. Van de negen zwemmers was er ook een debutant, namelijk Neel Gielen. De wedstrijd maakt deel uit van de Zuidelijke Cirkel 2016.

Neel is de oudste deelneemster van de Werkendammers die aan wedstrijd zwemmen deelneemt sinds dit seizoen. Ze kwam op drie onderdelen, de 25 meter vlinder- en rugslag en 50m vrije slag, aan de start en wist op alle drie de onderdelen een keurige tijd neer te zetten. Deze middag was ze in haar categorie zelfs de snelste deelneemster.

Jovanca van Dalen, Erik Huisman en J.P. van Rossem wisten alle drie persoonlijke records aan te scherpen. Jovanca verbeterde zich op de 50 en 100 meter schoolslag. Op de 50 meter ging het om iets meer dan een tiende van een seconde. Haar 100 meter tijd werd met ruim zeven seconden aangescherpt. Erik wist zich ook op een 100 meter te verbeteren, maar in dit geval ging het om de wisselslag. Erik haalde bijna twee seconden van zijn tijd af. Voor J.P. ging het om tienden van een verbetering. J.P. wist zich te verbeteren op de 50 ‘vrij’ en 25 rugslag.

Record
Behalve de clubrecords van Neel wist ook Sabrina Boekhout een clubrecord te zwemmen. Sabrina zwom op de 25m vlinderslag naar een nieuw record. Behalve de persoonlijke records waren er ook records voor twee estafette ploegen. De dag eindigde met de 25m vrije slag estafette ploeg. Bij de heren wisten J.P., Erik, Bastiaan Baggerman en Mark Visser het record bij de heren in de categorie 160-plus met bijna twee seconden aan te scherpen. Bij de gemende ploeg in de categorie 120-plus zwommen Sabrina, Ingmar Visser, Arjan Kamp en Jovanca een recordtijd.

In november staat de volgende wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2016 op het programma. De Werkendammers mogen dan naar het Limburgse land afreizen aangezien de wedstrijd in Roermond is. Daarvoor is er in oktober nog een internationale wedstrijd in Luxemburg voor masters. (BBZ).

Lees meer over:

sport zwemmen biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.