zaterdag 3 december 2022

Alles over Altena

Terugkerende Sheikkariem heeft geen spijt van harde woorden op Twitter

28 september 2016 (door AalburgNet)

BABYLONIËNBROEK - Shah Sheikkariem is de beoogd opvolger van vertrekkend Ideaalburg-raadslid Lou Goedel. Dinsdagavond heeft de oud-wethouder op het gemeentehuis de papieren in orde gemaakt en het is de bedoeling dat zijn voordracht tijdens de raadsvergadering van dinsdag 4 oktober officieel bekrachtigd wordt. "Ik verwacht in principe geen problemen", zegt Sheikkariem in een reactie.

Speerpunt van Sheikkariem wordt het behoud van de identiteit van de Aalburgse kernen. "Bij een grotere gemeente bestaat het gevaar dat de afstand tussen politiek en inwoners te groot wordt en dat de focus op de grote dorpen komt te liggen. Wij willen er juist voor alle kernen zijn."

Oké Magazine | Twitter-rel
Gisteravond (28-9) lichtte de terugkerende politicus het hoe en waarom toe in een telefonische reactie bij Oké Magazine. Bijzonder was zijn opmerking over de 'Twitter-rel' die hij veroorzaakte na zijn vertrek als wethouder, nu 9 maanden geleden. Hierin veegde Sheikkariem de vloer aan met het CDA, de SGP en de BAB. In de ogen van Sheikkariem toen 'spoorde Wijnand van der Hoeven' niet. CDA 'er Arno Bouwman werd bestempeld als 'Arno Bouwblunder'. In de radiouitzending bij Oké FM gaf de politicus aan geen 'spijt' te hebben van zijn woorden op Twitter. 'Als burger moet je je mening kunnen geven.' Toen op die opmerking werd doorgevraagd door de radiomakers 'omdat ze toch wel op de persoon gericht waren en niet over de content gingen', draaide Sheikkariem ietwat bij door te stellen dat je als politicus zulke dingen beter niet kunt twitteren. 'Je hebt elkaar immers nodig', aldus zijn commentaar. 

Wilhelmina'26
Inzet van de clash was het geld voor Wilhelmina'26 dat wethouder Van der Hoeven wilde schrappen, iets waarvoor Sheikkariem zich eerder juist sterk had ingezet. Het twitter-incident kwam toenterijd zodanig hard binnen dat zelfs Arie-Pieter Verdoorn (burgerraadslid voor het CDA) bij Sheikkariem op de stoep stond die bewuste avond.

Politieke Arena
Volgende week woensdag (5-10) is de Broekse politicus een uur te gast bij Oké Magazine in de Politieke Arena, het uur van 21.00 tot 22.00 uur. De kans bestaat zo maar dat ook dan dit issue nog even voorbij zal komen. Verder zal het vooral gaan over de reden van terugkeer en de visie die het dan actieve gemeenteraadslid heeft voor Aalburg en de regio.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.