vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Vermillion staakt booractiviteiten aan de Zwaansheuvel

28 september 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - Vermillion Energy Netherlands BV heeft via een extern memo laten weten de booractiviteiten aan de Zwaansheuvel te staken. De resultaten van de proefboringen komen niet overeen met de verwachtingen. Er zit ter plekke wel aardgas, maar boren kost meer dan het oplevert.

In de achterliggende weken voerde Vermillion proefboringen uit aan de Zwaansheuvel met kennelijk tegenvallende resultaten. 'Hoewel er aardgas aangetoond is, zijn er geen economisch winbare hoeveelheden te verwachten uit de nieuw geboorde put', schrijft de onderneming. Na interne evaluatie heeft men besloten verdere booractiviteiten vooralsnog uit te stellen. 'Dit geldt ook voor de hydraulische stimulatie van de put.'

Afstel
De resultaten van de boring worden gebruikt om 'de beschikbare gegevens en de modellen van de ondergrond te evalueren.' Op basis daarvan neemt Vermillion een besluit of men wel of niet meer gaat boren. Mocht dat wél zo zijn, dan wordt dat niet eerder dan in 2017 verwacht.

Op dit moment wordt de geboorde put afgesloten en de boortoren afgebroken en al het gebruikte materiaal wordt van de locatie afgevoerd. Daarmee keert de rust weer aan de Zwaansheuvel.

CDA Aalburg-fractievoorzitter Arnold Bouman reageerde ogenblikkelijk na de bekendmaking via de social media: 'Voorlopig geen fracking in kwetsbaar grondwatergebied. Hopelijk komt van uitstel uiteindelijk afstel.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.