dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Tribute Night 2016: ode en afsluiting ineen zorgt voor mixed feelings

27 september 2016 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Tribute Night 2016. Het was de afsluiting van de Jaarmarkt van Giessen, maar het werd ook het laatste event van Sportcomplex De Jager van het ondernemersechtpaar Henk en Lea van Gameren... Ongetwijfeld mixed feelings voor velen. Afgezien daarvan, was het een knetterende muziekavond waarvan het publiek hoorbaar en zichtbaar genoot.

The Scientists openden de spetterende Tribute Night in het bomvolle sportcomplex. Na zeven nummer één-albums en meer dan 100 miljoen verkochte platen, valt te stellen dat Coldplay één van 's werelds grootste bands is met miljoenen fans over heel de wereld. De Coldplay tribute werd dus verzorgd door The Scientists, een vierkoppige Nederlandse band. De Jager stond dan ook op zijn kop.

Temporary Madness - a tribute to Golden Earring, was de tweede band in Sportcomplex De Jager. Zij putten uit een grote hoeveelheid materiaal van de Golden Earring, de beste Nederlandse rockband aller tijden. Het publiek kreeg er geen genoeg van.

Ook on stage High Voltage Belgium (foto). Na hun oprichting in 1992 heeft High Voltage Belgium zich bewezen als authentiek eerbetoon aan AC/DC. Al negentien jaar speelt de band de podia plat en doen zij het publiek herinneren aan avonden vol pure rock 'n roll. Zo ook in Giessen.

Sluiting
Met deze schitterende muziekavond kwam er ook een einde aan de openstelling van De Jager onder de vlag van Merel Event Group BV. Sportcomplex De Jager sluit, op initiatief van de gemeente Woudrichem, de deuren per 1 oktober aanstaande. Een en ander na een kennelijk onoplosbaar verschil van inzicht rond de financiering van het complex tussen gemeentebestuurders en uitbaters.

(Foto's Lian Oomen)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.