dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

CDA en Lokaalbelang: zorgen over subsidie veerverbinding

19 september 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In april werd de gemeenteraad van Werkendam geïnformeerd over de stand van zaken rond de veerverbindingen over de Merwede. Vanavond (19-9) gaf wethouder Mathijs van Oosten aan dat er 'ernstig rekening gehouden moet worden' dat de subsidies van de provincies niet worden voorgezet. CDA Werkendam en Lokaalbelang maken zich ernstige zorgen over het behoud van deze gelden.

Tussen Hardinxveld, Werkendam, Gorinchem en Sleeuwijk verzorgt de gemeente Gorinchem voor de veerverbindingen. De passagiersaantallen blijven vanaf de start achter op de businesscase die in 2008 werd opgesteld. De provincies dragen per jaar 300.000 euro bij als opstartsubsidie aan de veerverbindingen. Na maart 2017 vervallen deze subsidies.

Genoemde partijen vragen zich af of er wel voldoende overleg wordt gevoerd over het voorzetten van deze subsidies met de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant. Voor de goedkeuring van de begroting voor 2017 zal eind van dit jaar duidelijk moeten zijn of de beide provincies deze subsidie willen voortzetten.

Vragen
Naar aanleiding van bovenstaande stellen de CDA-fractie en de fractie van Lokaalbelang onderstaande vragen aan het college van B en W.:

1. Bent u het met ons eens dat vervoer over water ook een vorm is van openbaar vervoer en wilt u samen met de andere drie gemeenten hiervoor maximaal inzetten om dit te behouden?
2. Wie voert namens de drie gemeenten de gesprekken met de provincies?
3. In april heeft u aangegeven dat met de provincie Zuid-Holland en Noord-Brabant gesprekken worden gevoerd over het voorzetten van deze subsidies. Hoe vaak hebt u hierover al met de beide provincies gesproken.
4.  Heeft u tijdens deze gesprekken naast de mogelijkheid van voortzetting van de opstartsubsidie ook andere opties  van mogelijke subsidies vanuit de Provincies besproken?
5. Kunt u ons aangeven dat bij het vaststellen van de begroting voor de gemeenteraad dit jaar duidelijk is of beide Provincies blijven doorgaan met de subsidies.

Wordt vervolgd dus...

Lees meer over:

cda Lokaal Belang veren
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.