vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Leden kiezen unaniem voor oprichting VVD Altena

19 september 2016 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - VVD Altena is een feit. De regionale partij werd 14 september 2016 met unanieme stemmen van de leden opgericht. De drie afdelingen van de VVD in de gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg hieven voorafgaand aan de oprichtingsvergadering de eigen afdeling op.

VVD Altena, nu één lokaal netwerk, werd mede opgericht met het oog op de fusie op 1 januari 2019 van de gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg. Vanaf november 2015 werd door een fusiecommissie de samenvoeging van de drie VVD-afdelingen voorbereid. De commissie, bestaande uit leden van de drie afdelingen, ging voortvarend te werk en VVD Altena gaat nu direct aan de slag. Zoals Ciel Vos (voorzitter) het verwoordde: "Heel
trots, heel blij maar nu moeten wij snel aan de bak. We gaan een drukke tijd tegemoet en we willen een solide toekomstvisie presenteren. Dit kunnen wij echter niet alleen. Zolang er binnen het lokale netwerk sprake is van meerdere gemeenten, worden er werkgroepen en commissies samengesteld die hun wortels hebben in die verschillende gemeenten. Deze gaan het lokale bestuur adviseren”.

Bundeling
Vos wil de VVD-leden en andere liberalen uit het Land van Altena intensief betrekken bij dit proces. Dat er nu één lokaal VVD-netwerk in de regio is, heeft een aantal voordelen. Zoals de bindeling van kennis en ervaring. Bovendien krijgt de VVD een krachtige uitstraling naar de kiezers en regioleden van de VVD. Verder is het de bedoeling om bewoners meer te betrekken bij het netwerk, waardoor meer kracht en verbinding ontstaat in de streek. Vos: 'Het is goed om in gesprek te gaan met de leden en bewoners in het Land van Altena, om van hen te horen wat er leeft. Om vervolgens deze geluiden om te zetten in daden. Zowel lokaal, hier in Altena, als landelijk.'

De eerste bijeenkomst van het VVD-Altena Netwerk stond ook al direct in het teken van de landelijke verkiezingen in 2017. Daarvoor was VVD tweede Kamerlid Bas van 't Wout uitgenodigd die in een geanimeerd vraag en antwoordspel alle actuele verkiezingsitems met de VVD leden doornam.

VVD Altena bestaat uit de tien onderstaande leden

  • Ciel Vos (voorzitter) Aalburg
  • Marc Pullen (vice voorzitter) Woudrichem
  • Frederik van Beek (vice voorzitter) Werkendam
  • Heleen Vos-Hulleman (secretaris) Woudrichem
  • Tom Hausmann (penningmeester) Aalburg
  • Jan Kolff (campagne en communicatie) Woudrichem
  • Ad Gravendeel (talent scouting en opleiding) Woudrichem
  • Eric Dorrestein (algemeen lid) Aalburg
  • Dennis Groen (algemeen lid) Werkendam
  • Jan Voûte (algemeen lid) Werkendam

Lees meer over:

Altena vvd fusie 2019
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.