dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Progressief Altena vindt intrekken subsidie steunpunten misplaatst

16 september 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In november 2015 werd door een meerderheid van de Werkendamse raad besloten te bezuinigen op het subsidieprogramma. Dit had toen niet de instemming van Progressief Altena. In een vergrijzende samenleving waar senioren steeds langer zelfstandig moeten wonen, waar het beroep op netwerken steeds groter wordt en het probleem van eenzaamheid steeds voelbaarder, vindt Progressief Altena het schrappen van subsidie op de steunpunten volstrekt misplaatst.

Nu het subsidieprogramma 2017 verschenen is wordt duidelijk dat het college van B&W deze bezuiniging wil halen uit het in twee stappen volledig afbouwen van de subsidie voor de exploitatie van de steunpunten (wooncomplexen voor ouderen). In het subsidieprogramma leest Progressief Altena dat het gaat om een totaalbedrag van 50.000 euro dat als lumpsum bijdrage beschikbaar wordt gesteld aan Trema. Van dit geld worden in zeven (inmiddels acht) steunpunten verschillende activiteiten georganiseerd voor de bewoners van de steunpunten en omwonenden.
In een vergrijzende samenleving waar senioren steeds langer zelfstandig moeten wonen, waar het beroep op netwerken steeds groter wordt en het probleem van eenzaamheid steeds voelbaarder, vindt Progressief Altena het schrappen van subsidie op de steunpunten volstrekt misplaatst.

Onzorgvuldig
Progressief Altena wil weten waarom het college van B&W juist nu een dergelijke keuze maakt, welke activiteiten dreigen te verdwijnen en waarom het college blijkbaar geen waarde hecht aan deze activiteiten. Daarnaast vindt Progressief Altena dat het college opnieuw zeer onzorgvuldig omgaat met een groep vrijwilligers die nauw betrokken is bij senioren.

Lees meer over:

subsidie progressief altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.