woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

De Waal BV zamelt geld in voor Repair Café Altena

13 september 2016 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Machinefabriek De Waal uit Werkendam overhandigde vanmorgen een cheque aan Repair Café Almkerk. Het team was er maar wat blij mee. Niet alleen de geste wordt gewaardeerd, ook gaat het om een heel mooi bedrag van ruim 400 euro.

Tijdens de Open Havendag (2 juli) stelde Machinefabriek De Waal hun bedrijf open voor belangstellenden. Voor de uitgifte van broodjes hamburger en koude en warme dranken vroeg men een vrijwillige bijdrage. Het Repair Café was het goede doel. De actie leverde bedrag van 420 euro.

Machinefabriek De Waal kan zich namelijk helmaal vinden in de missie van het Repair Café. Veel mensen gooien nu kapotte spullen weg, omdat reparatie duurder is dan een nieuw product. Door Repair Café Almkerk te ondersteunen kunnen zij mensen helpen met het repareren. 'Zo voorkomen we dat ze iets nieuws moeten kopen. Gelijktijdig verminderen we ook de hoeveelheid afval die we met zijn elkaar produceren.'

Besteding
Aan het woord is coördinator Kant Elshout, hij had ook al een goede besteding in gedachten. 'Smartphones, tablets en laptops maken steeds meer deel uit van het dagelijks leven. Maar hoe repareer je ze? Repair Café Nederland biedt een praktische training aan waar je een aantal basisvaardigheden kunt leren en daar kunnen nu vrijwilligers aan deelnemen. Vanaf waarmee we de meest voorkomende reparaties aan deze mobiele elektronica kunnen uitvoeren? Wij houden u op de hoogte.'

Welkom
Uiteraard blijft Repair Café iedere tweede dinsdag van de maand tussen 09.30 – 11.30 uur in samenwerking met Stichting De Vleet  en het  Kringloopcentrum Altena het Repair Café organiseren ( Kerkstraat 1 te Almkerk) 

'U bent allen van harte welkom. De koffie staat klaar!  Tot ziens!'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.