zaterdag 22 juni 2024

Alles over Altena

Historisch Festival: gedenkwaardig succes

12 september 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het was zaterdag warm. Maar hoge temperaturen of niet, het publiek liet zich niet weerhouden om in grote getalle af te stappen op het Historisch Festival in Werkendam. 

De organisatie zat goed in elkaar, de aankleding van het geheel meer dan perfect. Vanaf de opening vanaf 'het bordes' door burgemeester Yves de Boer tot het allerlaatste verhaal van de kolenboer en alles daartussen, het sfeerbeeld klopte helemaal. De tandarts, de hoedenshop, de barbier, theatergroep Yrros!... Het bleken publiekstrekkers eerste klas. De 'Oh's' en 'Ah's' werden zaterdag geregeld gehoord in de Werkendamse Hoogstraat. Al dan niet gekoppeld aan een gulle lach van een genietende menigte.

Jubileum
Smullen was het ook bij een aantal demonstraties van oude ambachten van het Visserijmuseum uit Woudrichem. De Werkendamse visbakkers Henk Versluis, Wim de Vries en Guido Maasdam bakten de hele dag - ondanks de temperaturen - een lekker vers visje.

De jubilerende Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. is er volledig in geslaagd een gedenkwaardig moment in de boeken te zetten waar menigeen ongetwijfeld nog lang over na zal praten.

Fotograaf Lian Oomen was erbij en maakte voor Werkendam.net bovenstaande sfeerplaatjes.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.