woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Giessense Mèrt 2016 : een geslaagd jubileum vol gezelligheid

10 september 2016 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Werd met de spetterende Napolitaanse opening van de 50e editie van de Giessense Mèrt de toon gezet, de sfeer is ook bij het vervolg zou gebleven. De Jaarmarkt was opnieuw een succes. Natuurlijk de stratenloop en wielerronde (de 44e), maar ook de feestavond, de verlichting, de kermis en de tweedaagse warenmarkt met zo'n 140 kramen voldeden aan de hooggespannen verwachting die gelden voor een jubileumeditie. Opnieuw togen duizenden bezoekers naar Giessen. De weersomstandigheden waren ook meer dan perfect.

De feestelijke opening vrijdagavond van 50e Jaarmarkt Giessen 2016 in het Almbos gebeurde in het bijzijn van burgemeester Noordergraaf en oud-burgemeester Scholten en hun beider eega's. Scheidend jaarmarktvoorzitter Joost Kant, uitgedost als Napoleon, ondernam een succesvolle actie en voorkwam zo dat zijn officier een aantal Giessense boerenknechten meenam op veldtocht naar Rusland. 'Een dappere boerendochter, die de officier uiteindelijk op zijn rug dwong, werd daarbij verheven in de adelstand en benoemd tot jonkvrouw van Giessen', zo meldt Het Kontakt.

Sfeer
Bijzonder vermaak op niveau dus. Maar er was meer. Op de foto boven een impressie van de Giessense kermis op zaterdagmiddag. Een ontspannen sfeer, kuierende mensen, een zonovergoten pretplaats, muziek en smullende mensen op het terras bij de grote tent. Anderen wurmden zich langs de kramen met van-alles-en-nog-wat op de grote warenmarkt.

Ook bij Restaurant De Jager, even verderop, vierde de sfeer hoogtij. Met muziek van het duo Just for You en Trio Vastgoed voltrok de tweede dag van het Foodfestival Gastvrij & Smaakvol Altena zich onder een ruime belangstelling. Het varken aan het spit garend boven een walmend houtvuur, kreeg de nodige smaakvolle belangstelling. Op het terras, dat zich uitstrekte tot aan het water, was het in de luwte van de bomen goed toeven (foto onder).

De organisatie, onder leiding van bijna ex-voorzitter Joost Kant (71), kan terugkijken op een geslaagde jubileumeditie met opnieuw een keur aan - geslaagde - activiteiten. Waar een klein dorp groot in kan zijn.

Foto Woudrichem.net
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.