dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Verreiker vist koe uit de sloot

6 september 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Dat koeien grazen in de wei is in deze regio geen onbekend gezicht. Dat de dames dat vaak genoeg langs de slootkant doen, valt regelmatig te zien. Maar dat een koe al grazend de sloot induikelt, zie je niet iedere dag. Dat gebeurde vanmiddag (6-9) op Dulve, het doodlopende stuk van de Aalburgsestraat naar de Provinciale weg Oost, de N267.

Een koe die aldaar zijn dagelijkse maal verorberde had kenneijk niet in de gaten dat achter het hoge, malse gras een steile diepte lag die uitmondde in een sloot. Het dier gleed de sloot in en kwam er op eigen kracht niet uit. Ook de toegesnelde menselijke handkracht die het beest hielp door hem aan een lijn naar boven te trekken, faalde. Het beest ging heen en weer, van boven naar beneden, maar op de kant komen deed het niet.

Nat pak
Goede raad was duur. Fa. Huibert Bax, de nabij gelegen veehouderij, snelde te hulp met zijn trekker, een Manitou verreiker. De lijn - mét koe - werd aan de machine bevestigd, Bax gaf gas en de koe lag in minder dan een minuut druipend op de rijweg. De dame in kwestie werd snel op de poten gezet en weer naar zijn stekkie gebracht.

Anders dan een nat pak lijkt de koe niet overgehouden te hebben aan haar onvrijwillige avontuur. Hoewel zij toch met enig duw- en trekwerk de wei in moest worden geholpen... De schrik zat haar kennelijk toch (een beetje) in de poten.

(Foto's Aalburg.net)

Lees meer over:

Dulve sloot koe
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.