vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Streekdagen 2016 vlammend van start

2 september 2016 (door AalburgNet)

MEEUWEN - De 26e editie van De Streekdagen kwam vanavond sterk uit de startblokken. Met rijen dik voor de kassa's trapten de drie burgemeesters van de Altena- gemeenten om 19:00 uur de Eerste Meeuwen-editie af. De truckpull ging aansluitend van start. Met brullende motoren zetten de chauffeurs hun beste PK's in om de begeerde full pull te halen in de snelste tijd. Zwarte rookpluimen dreven gestaag over de publiekstribune naar Meeuwen om verderop in de streek te verwaaien. Het massaal toegestroomde publiek vond het prachtig wat 148 enthousiaste vrijwilligers hen voorschotelden.

Bij de aftrap van de avond grapte burgemeester Fons Naterop over duurzaamheid en milieucompensatie, een ludieke knipoog naar de zwarte roetpluimen en zijn collega-bestuurders die in een elektrisch aangedreven golfkar de baan over gingen. Yves de Boer en Arie Noordergraaf, burgemeesters van respectievelijk Werkendamen Woudirchem, genoten zichtbaar. Het evenemententerrein van De Streekdagen ligt op de grens tussen Werkendam en Aalburg. Dat gegeven, plus alle voorgaande Almkerkse edities waren een mooie reden om de drie bestuurders te vragen het evenement te laten openen. 

Ondernemers

Ondernemersvereniging Aalburg steunt als partner het  evenement, dat met medewerking van veel bedrijven tot stand komt. Om17:00 uur verzamelde een groep van twintig leden zich in de grote tent voor een intieme netwerkborrel. Vice-voorzitter Cor Spek legde de leden uit waarom de ondernemersvereniging partner is. 'OV Aalburg wil zich nadrukkelijker profileren als vereniging die nieuwe kansen wil creëren voor ondernemers door partijen met elkaar te verbinden, B2B, maar zeker ook B2C. Door de onderlinge contacten aan te halen kunnen er mooie verbanden en dwarsverbanden ontstaan én creatieve ideeën. De Streekdagen is daar een prima plek voor waar de gunfactor alleen maar kan toenemen.' Hij verklapte: 'OV Aalburg wil daarom voor volgend jaar nu al gaan nadenken het netwerkmoment groter, lees kansrijker, op te zetten.' 

Kracht

Henk van der Zouwen gaf  aansluitend, namens het bestuur van Stichting Streekdagen, een vlammend betoog over het hoe en wat van De Streekdagen, over 98 vrachtwagenbewegingen, het 400 meter brede terrein, de 148 vrijwilligers, 1,5 kilometer hekwerk en meer. Het enthousiasme spatte er af. Behalve de pk's van de brullende trucks is dat ook een ongekende kracht die een dergelijk groots evenement als De Streekdagen mogelijk maakt.

(Foto's AltenaSteden.net)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.