zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Start bouw MFA en Brede School

2 september 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Volgende week start de bouw van zowel de Multi Functionele Accommodatie (MFA) Werkendam op het voormalige Kwinterterrein aan de Hooftlanden, als de Brede School Sleeuwijk op het oude Es terrein aan de Esdoornlaan. De planning is dat beide gebouwen voor de zomervakantie 2017 worden opgeleverd. Bij de start van het nieuwe schooljaar op 21 augustus 2017 worden beide gebouwen volledig in gebruik genomen.

De eerste paal wordt maandag 12 september om 13.30 uur geslagen. Dat alles op het terrein van het voormalige gebouw De Kwinter.

Wethouder Machiel de Gelder reageert: “Geweldig dat we na de lange periode van voorbereiding nu daadwerkelijk aan de slag kunnen. Ik ben er trots op dat er veel aandacht is besteed aan duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Onze kinderen, maar ook de volwassenen zullen veel plezier gaan beleven in deze mooie nieuwe gebouwen. Dat we de bouw in Werkendam zelfs hebben kunnen combineren met maatregelen om de wateroverlast tegen te gaan, is nog een extra reden om enthousiast te zijn.”

Bundelen
In beide gebouwen komen twee scholen, kinderopvang, bibliotheek en gymzaal onder één dak. Door deze functies in één gebouw te bundelen is het voor de partners nog eenvoudiger om samen te werken. Daarnaast wordt in Werkendam ook een dorpshuisfunctie gerealiseerd.

Duurzaam
Beide gebouwen scoren hoog op duurzaamheid, onder andere door goede isolatie, warmtewinning, bewegingssensoren en zelf te regelen temperatuur. Hiermee krijgen de kernen Sleeuwijk en Werkendam twee  nieuwe (onderwijs)gebouwen, die klaar zijn voor de toekomst.

Wie vragen heeft kan contact opnemen met de gemeentelijke projectleider Roeland van Eeten op 0183-507348 of per e-mail.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.