donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bruine Kilhaven wordt ondertekend

29 augustus 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Dinsdag 30 augustus ondertekenen wethouder Mathijs van Oosten en het bestuur van de Stichting BIZ Bruine Kilhaven de uitvoeringsovereenkomst voor de Bedrijven Investeringszone (BIZ) van bedrijventerrein Bruine Kilhaven.

In de uitvoeringsovereenkomst worden concrete afspraken vastgelegd tussen de Stichting BIZ Bruine Kilhaven en de gemeente Werkendam gedurende de vijf jaar durende periode van de BIZ.

Besluit
De gemeenteraad van Werkendam neemt tijdens haar vergadering van 4 oktober een besluit over de belastingverordening waarin de heffing en de subsidie voor de BIZ worden geregeld. Een volgende en laatste stap in het proces is het uitvoeren van een formele draagvlakmeting door de gemeente Werkendam. Zowel de uitvoeringsovereenkomst als de verordening gaan van kracht nadat de (in de wet BIZ verankerde) minimaal benodigde meerderheid van de ondernemers in het gebied van de BIZ  voor invoering heeft gestemd.

Kwaliteit
Een BIZ is een instrument voor ondernemers uit een afgebakend gebied om de kwaliteit van het werkgebied  te verbeteren. De kosten voor deze verbetering worden verdeeld over alle belanghebbenden. Voorwaarde is wel dat een meerderheid van de betrokken ondernemers instemt met de investeringszone. Bij het verbeteren van de kwaliteit moet gedacht worden aan bijvoorbeeld het bevorderen van de leefbaarheid, de veiligheid en de economische ontwikkeling van de bedrijven.

Lees meer over:

ondernemers bruine kilhaven BIZ
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.