donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

GSW opent feestelijk nieuwe lokatie in Vierlinghstraat

27 augustus 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Zaterdag (27-8) betrok Stichting GSW haar nieuwe, ruime pand aan de Vierlinghstraat. Het vorige onderkomen aan de Bandijk was te klein geworden om de hulp aan minderbedeelden voldoende vorm te geven. GSW ging van ongeveer 80 naar 400 m2. vloeroppervlak. Ruim twee jaar na de start steunt GSW nu ruim duitzend gezinnen in de regio.

Initiatiefneemster Autje van der Lee sprak de aanwezigen bij de officiële opening toe. Ze memoreerde het ontstaan van GSW en de noodzaak om minderbedeelden te helpen waar dat kan. Met inzet en steun van velen wordt dat keer op keer mogelijk gemaakt. Van der Lee gaf aan 'heel dankbaar' te zijn dat ook deze lokatie door hard werken en support van velen gerealiseerd kon worden. 'Samen sterk', lachte ze.

Toen was het zover en ging om 10.00 uur de shop open. Ondersteund door haar kinderen knipte Autje en Yvonne Vaandrager, medebeheerder, het lintje door. Daarmee was de opening verricht. Ook wethouder Machiel de Gelder was van de partij. Onder het genot van eigen gemaakt fruitwater, koffie, thee en gedoneerde Bosche koek werden de bezoekers wegwijs gemaakt in de nieuwe shop.

Iedere woensdag en iedere tweede en vierde zaterdag van de maand opent de GSW Weggeefshop haar deuren.

Donaties

GSW draait volledig op donaties en concrete steun. Dat kunnen financiële bijdragen zijn, maar vooral ook donaties in de vorm van kleding, meubilair, huisraad, levensmiddelen en meer. Tijdens de opening werd getoond hoe de diverse donaties binnen GSW hun weg vinden en een plek krijgen in de shop.

Website

Om 11.00 uur was er een tweede opening. Vanaf dat moment ging de nieuwe website online. De webstek is te bereiken via het adres: www.stichtinggsw.nl. Om 12.00 uur werd het soepenbuffet geopend. Verspreid over de middag kwamen nog veel belangstellenden naar de Vierlinghstraat. Wethouder John Bakker (Werkendam) was één van de bezoekers. Autje van der Lee na afloop: 'We hebben een fantastisch mooie dag achter de rug en zien uit naar het helpen van veel gezinnen in het Land van Heusden en Altena. We werden verblijd met mooie eigengemaakte kado's en we hebben alle kinderen een mooie snoepzak mee kunnen geven die gedoneerd was.'

Succes

Ook de redactie van AltenaSteden.net wenst GSW alle goeds voor de toekomst, het is een prachtig initiatief waarmee velen geholpen zijn. Chapeau!

(Foto's GSW - Onder: De gedoneerde producten staan ruim en overzichtelijk opgesteld in de Weggeefshop.)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.