vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

GSW oogst moesappelen bij 31 graden

24 augustus 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het kwik stond die middag van de 24e augustus straf op 31 graden. Uit de zon bij weinig wind. Het deerde de plukkers van GSW niet. Door noeste arbeid oogstten de dames drie kratten afgeladen vol. Voor appelmoes, appeltaart, appelflappen of wat je ook maar met moesappels wilt doen.

Toen het plukaanbod kwam, had Autje van der Lee van Stichting GSW er direct oren naar. 'Ja, mooi. Ik zet het uit bij het team.' Het was een mooie kans om voor de (al dan niet tijdelijk) minder bedeelden een maaltje te 'scoren'. Om die reden verzamelde zij haar plukteam en gewapend met emmers en kratten ging het naar Wijk en Aalburg.

Daar in een particuliere tuin stond de boom er appelrijk en verwachtingsvol bij. De takken wogen door onder het gewicht. Als bomen een zucht van verlichting zouden kunnen slaken, dan had dit oude exemplaar het vast gedaan. Steeds meer bevrijd van zijn appellast veerden de takken verder omhoog. Een uur later was de boom, op een vergeten vrucht na, volledig leeg.

Weegschaal
Zaterdag aanstaande wisselt de appeloogst weer van eigenaar. Wie wil kan dan een maaltje meenemen. Mensen kunnen terecht aan de Werkendamse Vierlinghstraat waar GSW een nieuw pand heeft betrokken. Dat onderkomen wordt zaterdag officieel geopend. Autje en haar team is er klaar voor. 'We hebben vier soorten soep, broodjes, koffie en thee. Iedereen is welkom. Wethouder Jorritsma komt ook, net als haar Werkendamse collega Machiel de Gelder.' Wie het lintje dan gaat doorknippen is niet duidelijk. Misschien doen ze het wel samen. 'Samen sterk!', glundert Autje. In haar hoofd is ze al weer bezig met een nieuw idee: een kiloshop... 'Dan heb ik wel een weegschaal nodig', realiseert de blonde GSW'er zich hardop.

Wedden dat het goed komt??

Zie ook:

Lees meer over:

stichting GSW appels
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.