zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

Politie zit nepmedewerkers Essent achter de broek

22 augustus 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - Donderdag, 18 augustus lieten de wijkagenten weten dat er zogenaamde Essent-medewerkers langs de deuren gingen in Aalburg. De politie trekt de zaak volledig na zo blijkt uit informatie van de hermandad, maar kan niets doen zolang er geen strafbare feiten zijn gepleegd. Wel wordt de situatie nauwlettend in de gaten gehouden..

De wijkagenten traceerden en benaderden de leasemaatschappij waar de grijze Ford Fiesta geregistreerd staat. Deze maatschappij mag geen nadere gegevens verstrekken omtrent de leasende partij. Dit vanwege 'het ontbreken van een concreet strafbaar feit'. Aldus de wijkagenten op Twitter.

Kenteken
Om die reden kan ook de politie geen kenteken bekend stellen. Iets dat het signaleren van de nepmedewerkers gemakkelijker zou maken. Zo weet je immers beter wie er aan je deur komt. 'Bij twijfel altijd om legitimatie vragen', adviseert de politie.

Deze roept inwoners ook op vooral te blijven melden. 'Wij doen wat wij kunnen en mogen', besluiten de agent hun oproep.

Reacties
Op Facebook verschenen eerder al diverse meldingen van inwoners die betrokken verkopers aan de deur hadden gehad. De reacties varieerden van 'opdringerig' tot 'geen idee of het nepverkopers waren'. De reacties kwamen en komen eveneens van buiten de gemeente Aalburg. Ook in de omliggende dorpen zijn soortgelijke geluiden te horen. De regio staat kennelijk op scherp...

UPDATE
Dat blijkt ook wel. Iemand laat onder het artikel van Aalburg.net op Facebook een opmerking achter die tot nadenken stemt. Bij de persoon in kwestie waren de nepmedewerkers aan de deur geweest met en fraai aanbod:: 'Ik zou elke maand 25 euro korting krijgen en per direkt 200 gestort krijgen... Doeiii.' Iemand anders reageert: 'Dan merk je gelijk al dat er iets niet klopt.'

(Archieffoto)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.