dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Sterk optreden Renzo van Emmerik op HockenheimRing

8 augustus 2016 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Tijdens de OW Cupraces op de Duitse HockenheimRing behaalde Renzo van Emmerik uit Meeuwen in de twee NK SuperCup 600 races een sterke vijfde en achtste positie.

In de kwalificaties viel het niet mee om een goede vrije ronde te kunnen rijden met meer dan veertig rijders op het 3,6 km lange circuit. Toch kon hij er op de Hoegee Suzuki een mooie negende startplek uit slepen.

Na de start van Race 1 had van Emmerik een snelle eerste ronde en kwam hij als vierde in de kopgroep door. Deze eerste vijf rijders scheidden zich door het hoge het tempo wat gereden werd af van de rest van veld. In dit tempo verbeterde de Meeuwenaar zijn persoonlijk record in Hockenheim met twee seconden. Tot een rijder ten val kwam en de wedstrijd voortijdig werd afgevlagd. De vijfdr positie van Van Emmerik bij de laatste doorkomst was bepalend voor de uitslag.

Ook in het begin van Race 2 lag Van Emmerik op de vierde plaats toen de race voortijdig werd stilgelegd. Na de herstart was hij wederom voorin te vinden en rook hij podiumkansen maar helaas speelde een oude blessure weer op.
Van Emmerik: 'Na de herstart in Race 2 zat ik er weer goed bij maar er werd bikkelhard om elke positie gestreden en dit drukte eigenlijk het tempo wat ik wilde rijden. Op driekwart van de wedstrijd kreeg ik weer last van ‘opgepompte’ onderarmen door het vele harde remmen wat nodig is op deze baan. Het remmen en schakelen ging steeds moeizamer en dit kostte tijd. Met de uiteindelijke 8e positie kan ik niet tevreden zijn want er zat meer in.”

Op 24 september zijn de volgende twee NK SuperCup wedstrijden op het TT-circuit Assen.

Lees meer over:

Renzo van emmerik motorraces
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.